Verdens fineste grønnsakspai

grønnsakspai

Se på denne paien, den må jo være verdens fineste? Jeg har ikke akkurat funnet på dette selv, jeg har sett flere varianter rundt om kring på internett og Ina fra Mat på bordet har en veldig fin variant med squash.

Jeg har laget min pai med butterdeig istedenfor paideig, det er jo utrolig enkelt og bunnen føles litt lettere. Bunnen smører jeg med dijonsennep og smuldret fetaost, før jeg fyller den med strimler av hvit og grønn squash, aubergine og gulrot. Helt til slutt dyttet jeg smuldret fetaost innimellom lagene.

Den er overhodet ikke vanskelig å lage, selv om det kanskje ser litt komplisert ut. Har du en mandolin går det fort å skjære opp grønnsakene, men det går helt fint å bruke en vanlig grønnsaksskreller også.

Dette er en perfekt lunsj eller lett middag. Det er overraskende mye grønnsaker stappet inn i en liten pai, så den er faktisk ganske mettende. Topp gjerne med litt frisk basilikum!

Verdens fineste grønnsakspai:
-3 plater frossen butterdeig
-1 stor grønn squash
-1 stor hvit (eller gul) squash
-2 medium aubergine
-4 store gulrøtter
-2 ss dijonsennep
-1 ts salt
-1 ts pepper
-200 g fetaost
-2-3 ss god olivenolje
-Topping: frisk basilikum

Fremgangsmåte:
1. Start med å tine butterdeigsplatene på benken. Dette tar ca 20 minutter.

2. Mens butterdeigen tiner skjærer du grønnsakene i tynne strimler. Enten med en mandolin eller en grønnsaksskreller.

3. Kjevle ut butterdeigen så hver plate blir omtrent dobbelt så stor. Legg dem i en paiform og kutt til slik at du får dekket hele bunnen og kantene. Min paiform har 28 cm diameter.

4. Smør bunnen med dijonsennep, og dryss litt salt og pepper på. Smuldre halvparten av fetaosten over bunnen og trykk det litt ned.

5. Start med å lage midten av paien. Begynn gjerne med gulroten innerst, og fortsett å surre forskjellige grønnsaksstrimler utover. Dytt strimlene litt ned i butterdeigsbunnen så de sitter fast underveis. Mine gulrotstrimler var mye lavere enn resten av strimlene, så disse passer fint å bare dytte nedi her og der til slutt.

6. Topp grønnsakene med litt olivenolje, og et dryss salt og pepper. Smuldre resten av fetaosten og dytt det ned mellom grønnsaksstrimlene.

7. Stek grønnsakspaien midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til den er gyllen på toppen og grønnsakene er møre.

8. Skjær paien i stykker og løft dem forsiktig ut av formen. Topp gjerne med litt frisk basilikum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.