Glutenfri tahinibrownie

tahinibrownie

For et par år siden hadde jeg veldig hangup på tahini, en paste laget av sesamfrø. Jeg hadde det i absolutt alt, så til slutt ble jeg litt lei. En ting jeg aldri prøvde det sammen med var sjokolade, så da jeg fant et halvt glass og noe god sjokolade innerst i skapet under en skapopprydding ble denne brownien med tahini til. Den er i tillegg glutenfri, som all brownie burde være spør du meg. Ser ikke noe poeng i å bruke mel i en brownie.

Velg en mørk sjokolade når du lager brownie, da dette er den viktigste ingrediensen og det som virkelig avgjør om den blir ok eller helt sinnssykt god. Jeg brukte opp litt forskjellig sukker, men en god regel er at brownie bør inneholde lyst og mørkt sukker. Jeg brukte lyst rørsukker og brunt kokosblomstsukker. Du kan helt fint bruke vanlig, hvitt sukker og brunt farin om du heller vil det. Denne brownien er på ingen måte sunn med såpass mye sukker, men kokosblomstsukker har hvertfall litt lavere GI slik at det ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad som vanlig sukker.

Denne oppskriften er veldig enkel, og brownien du sitter igjen med er sprø i kantene og myk i midten. Sjokolade, vanilje og salt blandet med en sprø tahiniswirl på toppen er den beste brownien jeg har laget til nå i livet hvertfall. Prøv den!

Oppskriften gir ca 16 små, mektige browniebiter.

Glutenfri tahinibrownie:
-200 g mørk kvalitetssjokolade
-3 ss kokosolje
-1+3 ss tahini
-2 egg
-2 dl lyst rørsukker
-1 dl brunt kokosblomstsukker
-1 ts salt
-1 ts vaniljepulver eller 1 vaniljestang
-3 ss maisstivelse
-3 ss kakaopulver
-3 ss agave- eller lønnesirup

Fremgangsmåte:
1. Grovhakk sjokoladen, og smelt sammen med kokosolje og 1 ss tahini under omrøring.

2. Visp sammen egg, lyst rørsukker og brunt kokosblomstsukker i en kjøkkenmaskin til det er luftig. Ca 4 minutter. Tilsett salt og vanilje.

3. Sikt eller rør sammen maisstivelse og kakaopulver med en visp så det ikke er noen klumper.

4. Bland først sjokoladeblandingen i egg- og sukkerblandingen. Tilsett så den tørre blandingen og kjør på medium hastighet i 4-5 minutter.

5. Bland sammen 3 ss tahini med agave- eller lønnesirup til en jevn masse.

6. Kle en 24×24 cm form med bakepapir. Hell kakerøren over i formen. Topp med tahiniblandingen og rør det litt rundt med en gaffel.

7. Stek ved 175 grader i 22-25 minutter. Kaken vil føles ganske løs når den tas ut, og må avkjøles helt i formen før man kan skjære den opp. Det aller beste er å la kaken stå over natten for at den skal sette seg.

tahinibrownie

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.