Gryn

gryn

I dag tok jeg med et par venninner for å spise lunsj på Gryn – Norges første grøtrestaurant. Gryn er relativt nytt, og ligger i Universitetsgata 8. Har savnet et skikkelig bra lunsjsted i sentrum hvor det ikke koster skjorta for en god og mettende lunsj.

På morgenen og til lunsj har de forskjellige grøter og vafler, og rundt middagstider kan du få salte middagsgrøter og cocktails. Lokalet er stort og behagelig, med sofagrupper innerst i lokalet. Ser for meg at dette er det perfekte stedet for å ha litt frilanskontor.

gryn

Når du bestiller grøt velger du først om du vil ha grøtbase laget av hakket havre eller hakket bygg og havre. Så velger du hvilken type grøt du vil ha. Vi smakte på God morgen med appelsin, rugbrødkrutonger, kaffesirup og yoghurt. En av mine favoritter. Veldig godt med kaffe i grøten! Vi smakte også på Tropisk frukt med ingefærsirup, kokosflak, granateple, mango og kokoskrem. Denne var skikkelig frisk og god. Så hadde vi Eple & Kanel med daddelkaramell, mandler og melk. Og til slutt Brunost & tyttebær med mandel og mørk sirup. Denne var alles favoritt. Det var skikkelig digg med raspet brunost som smeltet inn i grøten som en slags karamell, sammen med syrlige tyttebær og sprø mandler.

gryn

I tillegg smakte vi på en søt og en salt vaffel. Denne med blåbær og popcorngranola, og en Bahn mi-vaffel med konfitert kylling og sesamdressing. Sistenevnte var definitivt mest spennende, og en perfekt liten lunsj for bare en hundrelapp. Alle grøtene koster 89,-

Gryn har også kalde grøter og mulighet for takeaway. Middagsmenyen ser også veldig digg ut, med for eksempel Tom kha gai-grøt og congee. I helgene har de egen brunchmeny med dagen derpå-grøt. Vet ikke helt hva den inneholder, men den må jeg nok prøve.

gryn

Tusen takk for invitasjonen og maten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.