Karamellisert løksuppe

karamellisert løksuppe

Jeg leser faktisk ikke så mange matblogger, eller blogger generelt. Men det har jeg lyst til å begynne med. Tips meg gjerne om bra blogger i kommentarfeltet! En matblogg jeg derimot sjekker ofte, er Spiselandslaget. Maj-Britt som står bak bloggen lager enkel og ujålete mat jeg faktisk får lyst til å lage. Så da jeg kom over oppskriften på hennes karamelliserte løksuppe måtte jeg bare prøve den.

Denne oppskriften er sterkt inspirert av Spiselandslaget sin oppskrift, men jeg har gjort noen endringer. Rett og slett fordi jeg ikke hadde aluminumsfolie til å dekke løken med. Resultatet av det ble at løken ble lett svidd i kantene og en ekstra rik smak. Jeg har også tilsatt litt ekstra syre og litt mindre sukker i min oppskrift.

Gjør deg klar for en av de enkleste suppeoppskriftene du noen gang kommer til å prøve.

Oppskriften gir 4 porsjoner

Karamellisert løksuppe:
-4 gule løk
-3 ss olivenolje
-3 ss balsamicoeddik
-1/2 ss sukker
-1 kvast rosmarin
-1 håndfull timian
-8 dl kraft eller buljong (jeg brukte høne!)
-1,5 dl (laktosefri) kremfløte
-1/2 økologisk sitron
-salt og pepper
-2 ss sitronolivenolje
-1 håndfull kjørvel til topping

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 190 grader. Skrell løken og del dem i fire båter. Spre utover et stekebrett med bakepapir.

2. Fordel olivenolje, balsamicoeddik og sukker over løken. Legg på en kvast frisk rosmarin og timian.

3. Stek løken i 45 minutter, eller til den akkurat er litt svidd i kantene.

4. Fjern utene, og ha løken og «juicen» over i en blender. Tilsett halvparten av krafen/buljongen og kjør til en fin puré.

5. Ha løkpuréen over i en gryte, og tilsett resten av kraften/buljongen. Tilsett kremfløte. Finrasp skallet av en halv økologisk sitron og skvis saften i suppa. Bland godt sammen, og gi suppa et oppkok.

6. Smak til med salt og pepper. Saltmengden avhenger veldig av hvor salt kraft/buljong du bruker. Karamellisert løk er utrolig sødmefullt, så det må en del salt til.

7. Topp suppa med litt sitronolivenolje. Sitron og karamellisert løk smaker vilt godt sammen. Jeg toppet med litt frisk kjørvel, men du kan bruke persille eller timian om du heller vil det. Dagen etter at jeg laget denne toppet jeg suppa med litt parmesan. Umamibombe!

6 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.