Palak paneer

palak paneer

Palak paneer er min indiske favorittrett, og betyr enkelt og greit ost i spinatsaus. Paneer er en mild og fast ost man enkelt kan lage selv, men i det siste har det blitt enklere å få tak i dette på vanlige matbutikker og grønnsakssjapper så da er det jo enda enklere å lage favorittretten sin i en fei. Faktisk tar det like lang tid å lage denne retten som det tar å vente på take away, altså ca 10-15 minutter.

Grunnen til at denne retten er så god er fordi den inneholder både fløte, smør og ost – altså det beste i livet? Den er utrolig mettende, så jeg spiser det alltid uten ris. Denne retten er feit og proteinrik, og jeg kan love at du blir skikkelig mett!

Jeg har laget denne retten med både fersk og frossen spinat, og jeg synes faktisk resultatet blir best med frossen spinat. Det er både billigere og raskere å bruke frossen hakket spinat, men bruk fersk hvis du heller vil det. Husk å jevne sausen med en stavmikser før du tilsetter paneer isåfall.

Oppskriften er beregnet for 4

Palak paneer hurtigvariant:
-1 gul løk
-4 hvitløksfedd
-1 grønn chili
-1 ss fersk ingefær
-2 ss nøytral olje
-2 ss smør
-2 ss garam masala
-1 ts gurkemeie
-400-500 g hakket frossen spinat
-1 dl vann eller grønnsakskraft
-3 dl (laktosefri) kremfløte
-1 ss sitronsaft
-salt etter ønske
-250 g paneer
-1 bunt fersk koriander

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk, hvitløk og chili med frø. Rasp ingefær. Varm olje og smør i en gryte eller dyp stekepanne med lokk, surr løkblandingen over medium varme til det er mykt og blankt.

2. Tilsett garam masala og gurkemeie. La krydderne surre sammen med løkblandingen i 1-2 minutter.

3. Ha frossen spinat og vann eller grønnsakskraft oppi gryta og sett på lokk. Gi det et oppkok så spinaten smelter. Rør godt sammen før du tilsetter fløte. La det småputre i 5 minutter.

4. Smak til sausen med sitronsaft og salt.

5. Del paneer i terninger. Paneer blir aller best når det får steke i en tørr non stick-stekepanne. Men du kan eventuelt tilsette bittelitt olje i panna om det setter seg litt fast. Stek osten til den er gyllen og ha den over i spinatsausen.

6. Topp med masse koriander!

Det var hurtigvarianten av palak paneer. Det kommer en oppskrift på hjemmelaget paneer etterhvert!

7 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.