Frokostvaffel med eggerøre og avokadosalsa


I det siste har jeg hengt en del på Vega snackbar fordi kona jobber der. Der har de alltid en form for vegavaffel på menyen. Min favoritt var en chili cheese-vaffel med jalapenos og ost i vaffelrøren, så den måtte jeg nesten bare gjenskape hjemme. Jeg topper den med en fløyelsmyk eggerøre og avokadosalsa. En helt perfekt frokost!

Her har jeg brukt grunnoppskriften min på glutenfrie vafler, men det er mulig å bruke en vanlig vaffeloppskrift om du heller vil det. Jeg bruker laktosefri melk og rømme, men det kan helt fint byttes ut med melkefrie alternativer.

Oppskriften gir 3-4 vafler

Vaffelrøre:
-25 g smør
-1 egg
-1 dl melk 
-50 g rømme 
-1/2 ts bakepulver
-8 ss maisenna
-1 klype salt og pepper
-2 ss hakket syltet jalapenos
-50 g revet ost

Perfekt eggerøre:
-4 egg
-2 ss smør
-1 klype salt og pepper

Avokadosalsa:
-1 avokado
-1/4 salatløk
-1 lite hvitløksfedd
-1/2 lime
-2 ts chiliolje
-1 håndfull koriander

 

Fremgangsmåte:
1. Start med å lage vaffelrøren. Smelt smøret, og visp sammen med egg, melk og rømme. Visp inn det tørre, før du tilsetter hakket syltet jalapeno og revet ost. La røren stå og svelle 15 minutter. 

2. Lag perfekt, luftig eggerøre ved å piske eggene skikkelig godt sammen til det skummer. IKKE tilsett salt og pepper før eggene er ferdig stekt!

3. Smelt smøret i en liten panne ved medium varme. Hell i eggeblandingen og skru ned temperaturen til 2 eller 3 (av 9 mulige). La eggene stivne litt før du begynner å røre om med en slikkepott. Etter ca 10 minutter er eggerøren klar. Da kan du salte og pepre etter ønske. 

4. Lag avokadosalsaen. Kutt avokado i små biter, og finhakk salatløk og hvitløk. Bland sammen med limejuice, chiliolje og grovhakket koriander. 

5. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. La de avkjøles på rist om du ønsker at de skal bli sprø. Dander vaflene med eggerøre og avokadosalsaen. 

Lyst på flere digge vaffeloppskrifter?

Frokostvaffel med avokado, parmesan og dill

Kimchivaffel

Vaffel med hummus og asparges

Vaffel med matcha og bær

Banan- og chiavafler med pære

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.