Pad thai

pad thai scampi

Pad thai er en superrask og enkel thailandsk nuddelrett, som ofte går under kategorien “street food”. Det tar omtrent 15 minutter fra du starter med matlagingen til du kan nyte et smakfullt lett måltid.

Pad thai inneholder som regel alltid tofu og tørkede eller friske reker. Pad thai kan også lages med kylling eller svinekjøtt. Bruker du frossen scampi eller villreker må de tines på forhånd! Jeg fant en pose frosne økologiske villreker på min nærbutikk. Tamarindpaste får man kjøpt i velassorterte matvarebutikker og hos grønnsakshandlere.

2 porsjoner – 15 minutter

Ingredienser:
-200 g flate risnudler
-3 ss nøytral olje
-2 hvitløsfedd
-1 egg
-100 g tofu
-10 scampi/store villreker
-100 g bønnespirer
-50 g usaltede ristedede peanøtter
-1 bunt vårløk
-1 ts chiliflak

Saus:
-1 ss tamarindpaste
-3 ss vann
-2 ss fiskesaus
-2 ss palmesukker eller brunt sukker
-1 ss soya

1. Start med å lage sausen; visp sammen tamarindpaste, vann, fiskesaus, palmesukker eller brunt sukker og soya. La sausen stå og trekke mens du forbereder resten.

2. Legg glassnudlene i en stor skål. Hell varmt vann over og la det stå og trekke i 5-10 minutter. Skyll så i kaldt vann.

3. Varm olje på medium varme i en stor stekepanne eller wok. Finhakk eller press hvitløk og la det surre litt i oljen. Tilsett egget og rør rundt til det begynner å stivne, ca 30 sekunder. Tilsett rå scampi og tofu skåret i små biter og stek sammen med egget i 1-2 minutter.

4. Ha nudlene og bønnespirene over i panna og hell sausen over. La det koke inn, ca 3-4 minutter. Rør rundt underveis så scampien blir gjennomkokt.

5. Grovhakk peanøtter og snitt vårløk. Rør inn helt mot slutten. Smak til retten med chiliflak.

pad thai scampi 2

Oppskriften er publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.