Halloumi og gresk salat

halloumi, gresk salat, foto: anne valeur, julies grønne kjøkken

Foto: Anne Valeur

I øyeblikket sitter jeg på en veranda i Hellas og drikker kaffe. Jeg dro ned dagen etter at jeg var med på Sommeråpent så det var ikke heeelt tilfeldig at jeg laget gresk salat og halloumi på TV. Her nede spiser vi gresk salat hele tiden. Til lunsj i dag skal jeg spise halloumi. I Hellas har den mange bruksområder, for eksmepel så jeg en rett i går – fyllt aubergine med halloumi. Mmm!

Halloumi er en fast fåremelksost man steker gyllen i panne eller på grill. Den smelter ikke. Osten ligger i en saltlake med mynte, så den har en frisk smak. Som jeg sa på Sommeråpent er det en proteinrik ost som enkelt kan erstatte kjøtt i et måltid. Her er en oppskrift på gresk salat og halloumi fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken.

Middag for 2 – lunsj/forrett for 4

Halloumi og gresk salat
-1 agurk
-6 tomater
-1/2 rødløk
-50 g kalamataoliven
-1 bunt dill
-1 pakke halloumi
-1/2 dl olivenolje
-litt nykvernet pepper
-1 bunt basilikum

Skrell agurken og del den i to på langs. Fjern frøene og kutt agurken i skiver. Del tomatene i mindre biter og finhakk løken. Bland dette sammen med oliven og dill.

Kutt halloumi i skiver. Stek halloumiskivene i en varm og tørr stekepanne. La skivene ligge i ro i to til tre minutter, eller til de har fått litt stekeskorpe. Snu skivene og stek videre på den andre siden.

Halloumi nytes helt nystekt. Serveres med gresk salat og toppes med litt olivenolje, nykvernet pepper og basilikum.

Tips: rasp gjerne litt skall av en økologisk sitron over salaten!

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.