Foto: Anne Valeur
Det beste jeg vet i hele verden er helgefrokost. Bruke timesvis på å spise digge ting og bare late seg. Oppskriften på disse bananpannekakene med spinat er hentet fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken. De smaker søtt av banan og kokos, og passer med frukt og bær eller bacon. Mmm! Røren kan fint stå en dag eller to i kjøleskapet, og ferdigstekte pannekaker kan godt fryses ned. Det har hvertfall blitt min redning nå som jeg begynner på jobb klokka 8.
Oppskriften gir ca 10 pannekaker
Ingredienser:
⎼ 4 egg
⎼ 2 små bananer
⎼ 2 never spinat
⎼ 1 dl kokosmasse
⎼ 2 ss kokosmel
⎼ 1 ts bakepulver
⎼ ¼ ts salt
⎼ kokosolje til steking
1. Kjør bananene og vasket spinat i en foodprocessor til du har en grønn og jevn mos.
2. Rør inn egg, kokosmasse, kokosmel, bakepulver og salt. La røren stå og svelle et par minutter.
3. Stek pannekakene i kokosolje ved middels varme til de begynner å boble og blir gylne. Snu dem forsiktig med en stor stekespade.
Server med masse bær, frukt, lønnesirup eller bacon. Eller bare spis de som de er.