Her har du sommerens aller beste tilbehørsoppskrift. Chimichurri er en argentinsk, urtebasert marinade, dipp og saus som passer like godt til kjøtt som grønnsaker og fisk. Den er frisk, syrlig og spicy. Mariner ting som skal på grillen i den, eller bruk den som topping. Chimichurri som blir til overs holder seg ca en uke i kjøleskap!
Denne oppskriften gir ca 5 dl
Chimicurri:
1/2 rødløk
4 hvitløksfedd
1 rød chili
1 potte flatbladet persille
1 potte koriander
1 håndfull frisk oregano, eventuelt 1 ts tørket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 sitron, juice + skall
1 ts nykvernet pepper
1/2 ts salt
Finhakk rødløk, hvitløk og rød chili og ha det over i en bolle. Finhakk urtene og bland sammen med olivenolje, hvitvinseddik, finrevet sitronskall og sitronjuice. Tilsett til slutt salt og pepper, og rør godt sammen.
Ønsker du en helt fin og jevn chimichurri kan du ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender.