Sponsede produkter!
Endelig tilbake på fantastiske Lyng Dal Hotel & Restaurant. Jeg var der tidligere i år med VisitDenmark på pressetur og ble totalt forelsket i stedet og maten vi fikk servert, så nå måtte jeg ta med meg kjæresten og foreldrene mine tilbake dit. Det ligger omtrent en halvtie unna Aarhus, så det er ikke så langt inni landet som det kanskje føles. Men på den korte turen fra storby til skog forandrer naturen seg helt. Her er det en del knauser og mye mer kupert terreng med granskog og lyng. Veldig fasinerende og nesten litt udansk. Vi sjekket inn på rommene som begge hadde sin egen platting og utgang til en fantastisk hage. Vi delte en flaske vin i hagen før vi gikk til restauranten og fikk servert turens desidert beste måltid.
Nomnomnom, eget glutenfritt brød!
Vi startet med husets hjemmelagete snacks og champagne før vi fikk servert jomfruhummer, vaktelegg og urter fra hagen. Så fikk vi en fantastisk «makrell i tomat» før kalvehovedretten som bestod av både kalvefilet og hjemmelaget kalvepølse med erter og rødbeter, og med en fantastisk kantarellsaus til. Vi orket ikke dessert, men vi fikk en helt fantastisk ostetallerken med danske oster servert sammen med en sitrusøl fra klosteret i nærheten og en koko god portvin. Vinmenyen var også helt fantastisk og dessuten naturlig. Her får man virkelig alt man kan ønske seg. Både hotellet og restauranten er en liten familiebedrift, og man legger virkelig merke til fra første stund at dette er noe de virkelig brenner for. Etter et fantastisk måltid og gode samtaler passet det utmerket å legge seg i verdens mykeste seng.
Frokosten! Jeg hadde sett for meg en ganske fin frokost, men at den skulle være så bra hadde jeg virkelig ikke forventet. De hadde dekket på til oss i salongen med virkelig alt man kan tenke seg av frokostrelaterte ting. Nylaget kaffe og te, eggerøre, skikkelig digg smør, flere typer hjemmebakt brød (og selvfølgelig glutenfritt!), leverpostei, yoghurt med bær og roseblader fra hagen, flere typer hjemmelaget syltetøy og til og med hjemmelaget sjokoladepålegg (!!!), juice, frisk frukt, dansk ost og skinke, grønnsaker og sjokoladecroissanter. Altså, drømmefrokosten!
Anbefaler virkelig alle å ta turen innom Lyng Dal i Gammel Ry. Det er ikke sånn dødsmye å gjøre i området bortsett fra fine turer da såklart og å late seg i hagen med vin. Men det er noe som er så deilig med å bare være på landet og spise god vin. Jeg kommer tilbake, minst en gang i året.
På vei fra Lyng Dal mot neste stopp på turen stoppet vi ved Øm Kloster for å kjøpe med oss øl fra klosterbryggeriet. Selve bryggeriet ligger ikke der, men i klosterhagen dyrker de urtene som blir brukt i produksjonen. Det er et museum der, men vi var ikke så inspirerte. Det var også et fantastisk biodynamisk gartneri der hvor jeg måtte kjøpe med meg en gigantisk squash. Den kostet bare fem kroner. Danmark altså! Så kjørte vi videre til Vinderup og Sevel kro – et annet sted jeg var på tidligere i år med VisitDenmark. Det viste seg å være grillaften der så bokstavelig talt hele byen var der. Jeg ble litt skuffet for jeg hadde gledet meg i en måned til å spise ølben, en tradisjonell rett derfra. Men siden det var grillkveld var det kun grillbuffet. Maten var utmerket den altså, men det druknet kanskje litt etter gårsdagens store matopplevelse. Dessuten var det så himla varmt der at jeg fikk litt heteslag. Fikk heller ikke tatt noen bilder herfra, men anbefaler virkelig å stikke innom for å spise de tradisjonelle rettene. Tror ikke jeg anbefaler overnatting midt på sommeren for det er ganske gamle og halvshabby rom så det ble varmt. Ta en titt her for å se bildene fra forrige gang jeg var på Sevel kro.
Etter overnattingen på Sevel kro kjørte vi til Tornby og skilte lag med foreldrene mine for å henge et par dager på sommerhuset til Kris som vi alltid gjør. Her lolla vi i hagen, hang på stranda, leste, spiste god mat og bada. Og så var ferien over for i år.
En god del av bildene her også er tatt av den flinke mammaen min Tove Balas.