Jeg lovet jo et par sunne og enkle oppskrifter før jul, så her kommer oppskriften på enda en suppe. Det er omtrent det eneste jeg har laget i det siste. Denne suppa blir fløyelsmyk og tjukk. Aubergine er en veldig allsidig grønnsak, som smaker akkurat det du vil. Auberginen blir ekstra god når den blir bakt i ovn først. Passer perfekt nå før jul, i romjulen mellom all julematen eller i januar når man vil spise litt lettere mat.
AUBERGINESUPPE MED SPICY KIKERTER
8 porsjoner
-2 purreløk
-5 hvitløksfedd
-4 auberginer
-100 g røde linser
-1 boks kokosmelk
-1 boks hermetiske tomater
-1 liter god kraft
-1 økologisk sitron
-1/2 dl olivenolje
-1 ts spisskummen
-1 ts kajennepepper
-litt salt og pepper
TOPPING:
-2 bokser kikerter
-1/2 ts spisskummen
-1/2 ts kajennepepper
-1/2 ts paprikapulver
-2 ss olivenolje
-1 økologisk sitron, bare skallet
-1 kvast koriander
Start med å vaske og dele auberginene i to. Skjær dype ruter i dem, og strø på godt med finkornet salt. La det ligge i 20-30 minutter, og tørk så bort alt saltet og vannet som har piplet ut. Dette er viktig for å få bort bitterstoffene i auberginen. Dryss litt olivenolje, havsalt og nykvernet pepper over og stek auberginene på 200 grader i 30 minutter, eller til de begynner å bli myke og gylne.
Finhakk hvitløken og kutt purreløken i skiver. Fres dette i en god klunk olivenolje i en stor gryte. Når løken er myk og blank tilseter du spisskummen og kajennepepper.
Hell på kraften, kokosmelken og tomatene. Gi det et oppkok. Skru ned temperaturen så gryta bare står og bobler. Tilsett de røde linsene og la det putre videre i 15 minutter.
Nå burde auberginen være ferdig. ta dem ut av ovnen og skrap ut innholdet med en skje over i suppa. Jevn suppa med en stavmikser eller i en blender. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Lag så de spicy kikertene. Disse er så gode, så lag gjerne dobbel porsjon og gjem til en annen gang! Skyll kikertene og tørk dem godt. Ha de over i en bakebolle og tilsett revet sitronskall, kajennepepper, spisskummen, paprikapulver og litt olivenolje. Bland det godt sammen og fordel det utover et bakebrett. Sett det inn i ovnen på 200 grader. Rør litt rundt av og til. Etter 20-30 minutter er de ferdige. La de avkjøles helt før de eventuelt helles over i en lufttett boks for oppbevaring.
Topp suppen med spicy kikerter og masse finhakket koriander!
2 Kommentarer