Jeg hadde en bakt rødbete i kjøleskapet i går da jeg skulle lage hummus til en cateringjobb. Så da havnet den oppi der sammen med kikertene, og hvem hadde trodd… Les mer
Om å klarne smør
Etter forrige møte med ernæringsterapeuten min fikk jeg klarsignal til å bruke klarnet smør, eller ghee som det heter. Å klarne smør fjerner det aller meste av melken og du… Les mer
Blomkålris
Dette er den ultimate hverdagsmaten for tida. Den har tatt over rollen som couscous hadde før jeg fikk vite at jeg har glutenintoleranse. Det som er så bra med denne… Les mer
Majones
Første nyttårsforsett i boks. Det er kanskje litt uforståelig for mange, men jeg har alltid vært skikkelig dårlig på majones/aioli. De siste månedene har jeg jo ikke kunne spise egg… Les mer
Julesnop
Denne førjulstida har selvkontrollen min virkelig fått kjørt seg mens jeg har laget fem forskjellige typer fløtekaramell, sjokoladetrøfler, fudge, marshmallows, forskjellig temperert sjokolade og ikke minst bakt julebakst på TV.… Les mer
Brioche
Denne uken ligger briocheoppskriften min på Godt, så da tenkte jeg det var på tide å poste den på bloggen også. Sjekk artikkelen min på Godt for variasjonsforslag. Oppskriften gir… Les mer
Rabarbrasyltetøy og chutney
Rabarbra altså, en av mine favorittsommerting. I forrige uke kjøpte jeg inn masse rabarbra og laget klassisk rabarbrasyltetøy og en spicy chutney. Klassisk rabarbrasyltetøy: -1 l rabarbra (helst de røde!)… Les mer