Frokostbolle med egg og avokado

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Frokosten trenger ikke nødvendigvis å bestå av tørre brødskiver eller knekkebrød. Min favorittfrokost for tiden er en frokostbolle bestående av quinoa, noe grønt og et speilegg. Med litt forberedelser går dette unna i en fei, og jeg kan garantere en bedre start på dagen med et met stabilt blodsukker. Jeg pleier alltid å ha ferdigkokt quinoa i kjøleskapet. Da tar ikke denne oppskriften lenger tid enn det tar å steke et speilegg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 porsjoner – 20 minutter

Frokostbolle med egg og avokado:
-1 dl quinoa
-1,5 dl vann
-2 ss olje til steking
-2 egg
-100 g babyspinat
-1 avokado
-1/2 sitron
-1 klype chiliflak
-1 klype salt og pepper

Pesto:
-1 håndfull basilikum
-1 håndfull persille
-1 håndfull koriander
-1 hvitløksfedd
-1/2 dl olje
-20 g cashewnøtter (eller pinjekjerner)
-20 g parmesanost
-1/2 sitron
-1 klype salt og pepper

1. Start med å koke quinoa. Skyll gjerne frøene i en finmasket sil først for å fjerne bitterstoffer. Her har je gbrukt svart quinoa, som er litt fastere enn den hvite. Bruk enten svart, hvit eller rød quinoa. Eller en blanding. Varm opp litt olje i en kjele og ha frøene i. Rør rundt til det begynner å poppe. Hell så på vannet (halvannen gang så mye vann som frø!), sett på lokk og la det småboble i 15-20 minutter. Ta av lokket og la resten av vannet dampe bort. Kok gjerne dobbel porsjon, ferdigkokt quinoa holder seg ca. en uke i kjøleskap!

2. Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en liten foodprocessor, eller ved å bruke en stavmikser. Du kan også bruke pesto fra glass, men hjemmelaget pesto er som regel best! Jeg bruker cashewnøtter i pesto, både fordi det er billigere og fordi det gir pestoen en mer kremete konsistens. Kan oppbevares ca. en uke i kjøleskap.

3. Stek speileggene i en varm panne i litt olje.

4. Dander quinoa og spinat i bunn av en bolle. Del avokadoen i to, fjern skallet og skjær i tynne skiver. Skvis litt sitron over. Topp bollen med et speilegg og en dæsj pesto. Strø litt chiliflak, salt og pepper over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANyter frokostbollen min med en kopp matcha-mandelmelkslatte.

Oppskriften er publisert på godt.no! Hva synes dere forresten om min nye, rosa bloggebakgrunn? Hehe

1 Kommentar

  1. Elsker den rosa bakgrunnen! Og frokoster som denne er grunnen til at jeg gleder meg til å finne en jobb. Er så lei av Husman-knekkebrød til åtte kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *