Egg og halloumi

halloumiNy frokostfavoritt! Kombinasjonen halloumi, egg og hummus er så bra. Med litt oliven og søte tomater er frokosten komplett. Denne frokosten er kanskje ikke så fargerik og fin, men god er den!

Jeg har endelig klart å perfeksjonere speilegget, slik at det har en litt sprø stekekant, gjennomstekt eggehvite og fortsatt gul plomme.

Servert med en coffe shake til!

Egg og halloumi til 1:
-1 egg
-1 ss nøytral olje
-1 klype salt og pepper
-3 skiver halloumi
-3 ss hummus
-et par oliven
-et par cherrytomater

Fremgangsmåte:
1. Start med speilegget. Varm en stekepanne til medium-høy temperatur (jeg bruker 7,5 av 9). Ha i oljen og knekk i egget. La det ligge i 3-4 minutter i oljen, før du skrur ned temperaturen til lav-medium og lar det ligge 3-4 minutter til. Bruker du romtemperterte egg kan du kutte ned et par minutter. Krydre med litt salt og pepper.

2. Kutt halloumi i tynne skiver og stek raskt i varm panne etter at egget er ferdig. 1-2 minutter på hver side.

3. Dander med hummus, oliven og cherrytomater. Mmm!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg her har brukt hummus fra grønnsakssjappa på Tøyen torg. Det havner et par bokser av den og marinerte oliven hos meg i løpet av en måned. Men vil du lage det selv har jeg linket til min rødbethummusoppskrift lenger opp.

2 Kommentarer

  1. Hei! Jeg er veldig glad i halloumi, men jeg synes det tidvis er litt vanskelig å oppdrive eller at kvaliteten på de som finnes ikke er å hoppe i taket over. Jeg liker ikke de man finner på meny som er i blå papp (kanskje taverna?) i ferdige skiver som alltid bare blir en grøt i panna, men den i bare plast med mest rødt på toppen (aner ikke hva den heter) som man kanskje som oftest får kjøpt i frukt og grøntbutikker og tidvis Rema 1000 er ganske ok. Aller best er de jeg har oppdaget at finnes i øko i Sverige, men det blir jo litt unødvendig med to timer i bil for halloumi. Har du noen tips? På forhånd takk for svar!

    • Hei Ina! Jeg må ærlig innømme at jeg ikke har merket noen særlig forskjell på Halloumien jeg har spist. Kjøper stort sett mine på grønnsakssjappa på hjørnet (billigere) og varierer litt mellom de som finnes. Skal undersøke litt om man får tak i øko i Norge også, og hvis ikke får jeg hamstre litt neste gang det blir Sverigetur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *