Pizza med blomkålbunn

pizza

Foto: Anne Valeur – Styling: Line Dammen

Denne oppskriften er min absolutte favorittoppskrift fra den nye kokeboken min, Julies grønne kjøkken. Boken kommer for salg 1. september, men kan forhåndsbestilles allerede nå. I dag har jeg delt denne oppskriften på godt.no. Gleder meg til å vise dere mer fra boken i løpet av sommeren.

Glutenfri pizza kan være en traust affære. Jeg har prøvd meg frem med utallige meltyper, men får den sjeldent til å føles som en ordentlig pizza. Denne pizzabunnen derimot er laget av blomkål, kun holdt sammen av litt mandelmel og egg. Det føles faktisk som en helt vanlig pizza! Dette er en oppskrift som passer både for deg som ikke spiser gluten og deg som bare vil prøve noe nytt og annerledes.

Pizzabunnen må forstekes før du topper med tomatsaus, ost og dine favorittgrønnsaker. Jeg liker en enkel variant med fennikel og grønnkålpesto.

Oppskriften gir 1 pizza og er nok til 2-3 personer.

Pizza med blomkålbunn, fennikel og grønnkålpesto:
-litt revet ost
-1 fennikel

Blomkålbunn:
-½ blomkålhode
-2 små egg
-1 ss olivenolje
-2 ss revet parmesan
-3 ss mandelmel
-½ ts salt

Tomatsaus:
-4 solmodne tomater
-4 soltørkede tomater
-4 ss olivenolje
-10 tørkede aprikoser
-½ gul løk
-1 hvitløksfedd
-2 stilker frisk oregano
-2 stilker frisk basilikum
-salt og nykvernet pepper

Grønnkålpesto:
-5-6 stilker grønnkål
-20 g pinjekjerner
-¼ – ½ sitron
-1 hvitløksfedd
-en klype havsalt og nykvernet pepper
-½ dl extra virgin olivenolje

1. Start med å lage pizzabunnen. Del blomkålen i mindre biter og bland resten av ingrediensene til pizzabunnen i en foodprocessor eller blender. Kjør sammen til alt er finmalt og du har en formelig masse. Form en flat sirkel eller firkant (avhengig av hva slags pizzaform du ønsker) på et stekebrett med bakepapir. Pizzabunnen forstekes ved 250 grader varmluft i 15 minutter.

2. Lag så tomatsausen ved å ha de ferske tomatene, soltørket tomat og aprikos i en foodprocessor eller blender. Hakk løk og hvitløk i mindre biter før du har det over i tomatsausen og kjører videre. Tilsett til slutt frisk basilikum og oregano. Smak til med salt og pepper.

3. Så lager du grønnkålpestoen. Vask og rens grønnkålen og riv bladene fra stilken. Del bladene i mindre biter. Ha pinjekjerner, hvitløk og grønnkålbladene i en foodprocessor eller blender. Puls så det blir godt blandet og tilsett oljen litt etter litt til du har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt. Bruker du økologisk sitron kan du gjerne finraspe over skallet til slutt for en ekstra aromatisk variant.

4. Når pizzabunnen er forstekt brer du tomatsausen utover bunnen. Strø på litt raspet ost etter ønske. Skjær tynne skiver av fennikelen og legg utover bunnen. Eller bruk din favorittopping! Stek pizzaen videre i 10 minutter, eller til osten har smeltet.

5. La pizzaen hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp. Topp pizzaen med grønnkålpesto til slutt.

Screenshot-2015-06-17-23.58.25
Les mer om boken min og forhåndsbestill her (AdLink)!

3 Kommentarer

  1. Pingback: Blomkålbrød - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.