Nesten hver gang jeg kjøper urtepotter, og spesielt salvie, er det bare til bruk en gang og så visner urtene etterhvert. Men aldri igjen med dette smarte trikset!
Salvie er kanskje en litt spesiell urt man ikke bruker så ofte. Jeg hadde litt igjen etter at vi laget ravioli med salviesmør for et par uker siden, så istedenfor å kaste restene i dag laget jeg urtesmørisbiter. Yum!
Bare finhakk bladene og ha i en isbitform. Smelt godt smør og hell over. Frys ned og ha over på en boks du kan oppbevare i fryseren.
Man kan gjøre dette med alle urter, og man kan bruke enten smør eller olje til å fryse ned urtene i. Tenk på hva du kommer til å bruke det til ved en senere anledning. Salvie og smør kan man bruke i alle disse oppskriftene:
–Verdens beste gnocchi
–Hjemmelaget ravioli med brunet salviesmør
–Blomkålsuppe med potet og salvie
Aldri kast urter igjen – frys dem ned!