Blomkålbrød

blomkålbrød

Nå i disse blomkåltider er det gøy å prøve noe nytt med denne allsidige grønnsaken. Jeg har mange oppskrifter med blomkål i arkivet, men mitt siste eksperiment er et glutenfritt brød laget med blomkål. Det er supersaftig, proteinrikt og veldig mettende. Blomkålbrødet er også lavkarbo for de som der opptatt av sånt.

Det er litt tidkrevende å lage, og det blir en del oppvask. Men når resultatet er et så godt brød som dessuten holder seg skikkelig lenge er det virkelig verdt det!

Blomkålbrød:
-1 medium blomkålhode
-6 egg
-150 g mandelmel
-50 g revet parmesan
-1 ss bakepulver
-5 ss smeltet smør
-1 klype salt
-1 ts tørket oregano
-1 ts hvitløkspulver
-1 ts sesamfrø
-1 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte:
1. Del blomkålen i buketter og ha de oppi en food processor sammen med stilkene. Kjør til all blomkålen er i små biter, nesten helt finmalt. Ha det over i en skål. Har du micro kan du sette det inn i 2-3 minutter. Ellers kan du varme blomkålbitene i en stekepanne.

2. Ha den varmebehandlede blomkålen over i et rent kjøkkenhåndkle og vri ut all væsken. Legg blomkålen til side.

3. Skill eggene og ha dem i hver sin bolle. Stivpisk eggehvitene, og bland plommene lett sammen med en gaffel.

4. Bland mandelmel, revet parmesan, bakepulver, smeltet smør, salt, oregano og hvitløkspulver sammen med eggeplommene. Vend inn blomkålen, og til slutt de stivpiskede eggehvitene. Bland alt godt sammen med en slikkepott.

5. Ha røren over i en brødform, og dryss sesamfrø og finhakket gressløk på toppen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter. La brødet avkjøles helt før du tar det ut av formen.

Brødet er supersaftig og varer lenge. Oppbevar det i kjøleskap, eller del det opp i skiver og frys det ned.

Andre oppskrifter med blomkål:
Pizzabunn laget av blomkål
Blomkålsuppe med potet og salvie
Blomkålris

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.