Slik lager du skalldyrkraft

skalldyrkraft

Skalldyrkraft er base i mange gode retter. Har du skalldyrkraft i fryseren kan du alltid lage en digg suppe eller gryte. Skalldyrkraft er dessuten utrolig enkelt å lage. Neste gang du spiser skalldyr anbefaler jeg å plukke rekeskall (og andre skall) rett oppi en gryte.

Du kan koke kraft av alle typer skalldyr, som her: reker, krabbeklør og sjøkreps. Det kan være en fordel å plukke ut det verste hodegrumset fra sjøkrepsen først.

Fyll vann nesten helt opp, og gi gryta et rolig oppkok. Ikke la det fosskoke. La gryta stå og småputre i 30 minutter. Hett tips: fyr opp et duftlys underveis.

Sil kraften over i en beholder som du setter i vasken med kaldt vann og isbiter. Det lønner seg å kjøle ned kraften så raskt som mulig. Når kraften er avkjølt heller du den over i frysebokser/poser og legger det i fryseren. Husk å merke ting du fryser ned! Jeg bruker frysetape og skriver innhold og dato på ting.

Her er noen tips til hva du kan bruke skalldyrkraft i:
Gul torskegryte
Kremet skalldyrsuppe
Bouillabaisse

Et annet tips er å fryse ned noen isbitterninger med kraft, så kan du enkelt tilsette litt kraft i sauser.

2 Kommentarer

  1. Hvilken skjærefjøl bruker du? Tenker til sjømat og grønnsaker. Takker på forhånd 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *