Coola solkremreisesett

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker de naturlige og økologiske solkremene og produktene fra Coola, og har skrevet om dem det par ganger tidligere på bloggen. Jeg kåret også et av produktene som vinneren i solkremguiden min i fjor. Derfor er det med glede at jeg kan gi bort et reisesett til en verdi av 599,- til en av dere i samarbeid med Pureskin.no, som er et økologisk nettparfymeri.

Reisesettet inneholder en liten utgave av den helt fantastiske «sport spray» for kropp. Sprayen er gjennomsiktig, lukter godt av ananas og inneholder ingen nanopartikler eller farlig gass. Til ansiktet er det en lett ansiktskrem med agurk og solfaktor 30 som raskt trekker inn i huden og gir masse fukt uten å være blank eller fet. Leppepomade med solfaktor 30 følger også med. Siste produkt er en fuktighetsgivende after sun, som roer ned huden etter soleksponering. Produktene kommer i en praktisk reiseveske, og alle produktene er godkjente reisestørrelser.

Les mer om Coola og de forskjellige produktene her.

Alt du trenger å gjøre for å vinne dette reisesettet fra Coola er:
-Følg Pureskin på Facebook og Instagram.
-Del dette innlegget på Facebook med knappen øverst eller nederst til høyre.
-Skriv en kommentar i kommentarfeltet når du har gjort de to første punktene.
-Husk å legge igjen mailadressen din (kun synlig for meg) selv om du kommenterer som gjest.

Vinneren kåres tirsdag 26. mai. Lykke til!

Menyforslag uke 21

ukemeny20

Nå er det en stund siden jeg publiserte ukemeny. Mai er alltid superhektisk, så her er mine tips for enkle og raske hverdagsmiddager, og en liten bonushelgefrokost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mandag: Start uken med en frisk og sprø salat med asparges og mozzarella. Kjøttfri mandag er bra!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tirsdag: Hvorfor ikke lage glutenfri pasta med røkelaks og brokkoli? Kjapp og enkel hverdagsmat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onsdag: Prøv deg på en klassisk peruansk kjøttrett – Lomo saltado. Jeg har bursdag i dag og er nok ute og feirer et eller annet sted, men ellers hadde jeg nok laget denne smakfulle retten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Torsdag: Prøv disse superenkle grønne fiskekakene, laget av tunfisk og brokkoli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fredag: Det er fredag, og det er aspargessesong. Lag en enkel salat med asparges, quinoa og egg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lørdag: Kjøp et stykke god kveite og lag denne smakfulle og enkle kveitemiddagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Søndag: Denne uken vil jeg spise masse fisk, så avslutt uken med å spise opp potetrester fra i går sammen med varmrøkt laks. Skikkelig sommermat! Oppskriften finner du her.

Processed with VSCOcam with c3 preset
Bonus: Lag en skikkelig god søndagsfrokost! Disse glutenfrie kokospannekakene med bacon, lønnesirup og blåbær er helt fantastiske.

Ha en fin matuke!

Terningkast 5!

pdf_id-055121201505161WdIFT3MNjtM4hAsN81kPYNY000001010W00_x-c415066a47091fd33acce092941d2598_mt-print_y-8a4bb829673a6ee918f23b0288db6310-2

(klikk på bildet for å forstørre!)

I dag våknet jeg til en gledelig nyhet – anmeldelse av boken min Kjernesunt. Med terningkast 5! Det er den første ordentlige bokanmeldelsen av Kjernesunt. Det er jo flere som har skrevet om den, og mange notiser rundt om kring, men det er SÅ stas med terningkast. Hvertfall når det er så høyt på terningen. Tilbakemelding på arbeidet man har gjort er helt fantastisk, og litt av det som driver meg til å fortsette innen denne bransjen.

Nå skal jeg feire 17. mai OG treårsjubileum. Håper dere får en fin feiring alle!

Vilt gode sjokoladekjeks med salt karamell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her for leden bakte jeg noen sjokoladekjeks fra arkivet til en cateringjobb. Grunnoppskriften på selve kjeksen er fra Nigella, og inneholder vilt mye sjokolade. Etter å ha bakt dem igjen nå som jeg ikke spiser gluten tenkte jeg at her er det jo ikke mye mel, så det må være lett å tilpasse. Jeg byttet ut sukkeret med kokossukker, og faktisk synes jeg resultatet ble enda bedre! Disse kjeksene er ganske dyre å lage, siden det er nesten en halv kilo sjokolade i. Jeg synes det er viktig å bruke en kvalitetssjokolade heller enn kjip kokesjokolade. Jeg pleier å kjøpe inn kilosplater fra Valrhona.

Trippel sjokoladekjeks med salt karamell:
Gir 18-20 kjeks
-125 g solid mørk sjokolade (minimum 70%)
-150 g rismel
-30 g mørk kakao
-1 ts natron
-1/2 ts salt
-125 g romtemperert smør
-125 g kokossukker
-1 ts vaniljepulver
-1 stort kaldt egg
-350 g mørk sjokolade, i biter
dulce de leche
-Litt havsalt til topping

Forvarm stekeovnenovnen til 170 grader.

Smelt 125 g solid sjokolade over vannbad.

Bland mel, vanilje, kakaopulver, natron og salt i en bolle.

Pisk smør og sukker hvitt, bland inn den smeltede sjokoladen.

Visp det kalde egget og bland det i smørblandingen. Bland så det tørre inn i smørblandingen.

Vend til slutt inn sjokoladebitene med en slikkepott.

Bruk en skje til å lage 18-20 små kuler. Plasser dem utover to bakebrett med bakepapir med ca 6 cm mellomrom.

Lag en liten grop med en finger i midten av hver kule og plasser en liten klatt dulche de leche (eventuelt hapå som er ganske så likt!). Dryss litt havsalt på toppen av kjeksene.

Stek kjeksene i 18 minutter. Sjekk med en strikkepinne eller lignende om de er klare. Om den kommer ut semi-ren og ikke med våt kakerøre er kjeksene klare.

De MÅ hvile 5 minutter på bakebrettet før du legger dem over på en rist. De blir harde når de er avkjølt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yarok

//Inneholder sponsede produkter
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For et par uker siden skrev jeg litt om mitt nye favoritthårpleiemerke Yarok. Da skrev jeg: Alle produktene til Yarok er 100% økologiske, veganske, ikke testet på dyr og er uten alkohol, parabener og sulfater. I tillegg er det et miljøvennlig merke. For eksempel er etikettene laget av maisstivelse! De donerer 3% av alt overskudd til The Pachamama Alliance som beskytter regnskogen i Amazonas. Alt dette og i tillegg til at produktene er gode har gjort det til mitt nye favorittmerke. Det er både mildt, bærekraftig og miljøvennlig. Da hadde jeg testet volum sjampoen og balsamen. Nå har jeg testet et par produkter til fra dette fine merket.

Feed your ends er en lett leave in-balsam med som i tillegg er varmebeskyttende. Perfekt for sånne som meg som får skikkelig flokete hår. Den inneholder oljer, men er gjør ikke håret tungt eller fett. Den lukter også veldig godt av rosmarin.

Feed your roots er en mousse som gir litt volum og tekstur i håret. Jeg har egentlig aldri brukt mousse før, så jeg kan ikke sammenligne den med tilsvarende produkter. Men den gir hvertfall mitt supertynne og uvolumiøse hår litt volum. Og selv om det faller sammen ganske fort gir den som sagt litt tekstur til håret så det gjør det lett å puffe det opp igjen. Lukter også veldig godt av rosmarin og urter.

Feed your hold er en settespray med medium hold. Den gjør ikke håret stivt slik mange andre sprayer kan gjøre. Ved en feiltakelse brukte jeg denne i steden for varmebeskyttende spray da jeg fønet håret her for leden og da ble håret skikkelig fint og blankt. Anbefaler såklart ikke å føne uten varmebeskyttelse, men det går jo an å spraye litt i tillegg. Lukter det samme som produktene over, noe jeg liker veldig godt. Det bli ofte alt for mange dufter som kræsjer om man bruker flere produkter samtidig. Alle har en veldig subtil og nøytral duft, så de burde passe for de fleste.

Jeg linker til Yaroks egen side om dere vil lese mer om produktene. Yarok selges av Balanzera, min favorittfrisørsalong som jeg er så heldig å ha et samarbeid med. Alle Yarokproduktene selges i flere størrelser – mini, medium og stor. Dette er helt perfekt om man vil teste produktene før man kjøper full størrelse, skal reise eller bare vil ha en liten utgave i veska. Jeg er hvertfall superglad over å endelig ha funnet bra stylingprodukter jeg kan ta med på reise uten å drasse med meg så mye. Anbefaler virkelig Yarok av hele mitt hjerte. Det er ikke ofte man kommer over produkter som er både så naturlige, 100% økologiske og miljøvennlige som i tillegg funker skikkelig bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Økologisk krydder

Sponsede produkter
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
For en liten stund siden kom det en liten pakke på døren. Slikt er jo alltid gøy, men ekstra gøy når den inneholder masse økologisk krydder. Urtekram har nemlig lansert krydderserien sin i Norge, og det er jeg så glad for. Jeg har nemlig hamstret disse søte små boksen når jeg har vært i Danmark eller Sverige. Spesielt vaniljepulveret og kanelen har jeg hamstret mye av, for det er virkelig kvalitetsprodukter til en god pris. Nå kan jeg bare gå ned på butikken og kjøpe det.

Økologisk krydder har ikke vært så lett tilgjengelig i Norge synes jeg, og ofte kommer de i upraktiske poser eller glassflasker. Krydderet fra Urtekram kommer i en lystett boks som dessuten er enkel å stable. Disse gjemmer jeg ikke bort i kjøkkenskapet.

I tillegg til de små boksene med krydder får man større bokser med ferdig krydderblanding. Jeg gleder meg til å lage noe Cajuninspirert med Cajunmiksen fremover. Plukk med deg en krydderboks fra Urtekram neste gang du er i butikken og merk forskjellen! Lover at du aldri kommer til å kjøpe vanlig kanel på glass etter dette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Superenkel glutenfri smuldrepai

smuldrepaikjernesunt
Foto: Studio Dreyer Hensley

Denne superenkle smuldrepaien er hentet fra den første boken min, Kjernesunt. Det er min absolutte favoritt til 17. mai siden den krever minimalt med arbeid og tid, så det går helt fint an å lage den på morgenen. Boken ble laget på høsten, så da var det naturlig å bruke plommer, mens nå ville jeg kanskje brukt forskjellige friske bær.

Glutenfri smuldrepai:
6-8 porsjoner
-400 g frukt eller bær
-50 g hele havregryn (glutenfri!)
-100 g havremel (glutenfri!)
-100 g kjøleskapskaldt ghee eller smør
-100 g kokossukker

Har du glutenallergi er det viktig å bruke havre som er merket som glutenfritt!

Start med å lage havremel ved å kjøre hel havre i en blender eller foodprocessor til det er fint som mel. Det går også an å kjøpe ferdig havremel på butikken, men pass på at dette er merket som glutenfritt isåfall.

Bland havremel, havregryn og kokossukker i en bakebolle. Tilsett også gjerne litt vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang. Ha kjøleskapskaldt ghee eller smør oppi og smuldre det sammen med hendende.

Legg frukt i biter/skiver eller bær i en form på ca. 22-25 cm diameter. Dryss smuldredeigen over.

Stekes ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til toppen er blitt gyllen. Avkjøl smuldrepaien litt før den spises.

Boken min Kjernesunt kan kjøpes på Tanum til rabattert pris, eller signert via bloggen.

Del gjerne oppskriften med noen du vet ikke tåler gluten. Denne kaken er også melkefri om du bruker ghee, så den er et godt alternativ for de som ikke kan spise kremkaker på 17. mai!

Bokanbefaling i Tara frisk

tarafriskI dag så jeg at den første boken min, Kjernesunt, er anbefalt i Tara frisk, det nye helsemagasinet til Tara. Blir like glad hver gang jeg ser boken min bli anbefalt jeg. Her er jeg jo i veldig godt selskap med både lavFODMAP-boken til Cecilie som skriver bloggen med samme navn, og den nye boken om Norges spiselige planter og bær. Jeg har nettopp fått boken og ikke fått bladd så mye i den, men at den blir velbrukt i løpet av våren og sommeren på plukketur er det ingen tvil om.

Husk at du kan kjøpe boken min Kjernesunt via Tanum her, eller signert og pakket inn her. Gavetips!

Grønn potetsalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne uken har jeg laget to friske potetsalater for Godt.no, en grønn og en rød. Jeg har mange varianter av grønn potetsalat, men dette er favoritten. Med en kremete sennepsdressing og knasende brokkoli og aspargesbønner. Den passer til ALT, men jeg synes den er så god som den er så jeg spiser den ofte uten noe annet tilbehør. Den blir kanskje ekstra god med litt varmrøkt laks eller reker.

Grønn potetsalat:
Tilbehør til 4
-200 g småpoteter
-1 brokkoli
-100 g aspargesbønner
-50 g parmesan
-30 g pinjekjerner
-1 ss dijonsennep
-1 ss honning
-1/2 sitron
-1 dl olivenolje
-litt salt og pepper

Start med å dampkoke potetene i 10-15 minutter, avhengig av størrelse. Sjekk med en spiss kniv underveis. Det går også an å koke potetene i lettsaltet vann, men personlig liker jeg best å dampkoke grønnsaker for å bevare mer næring og ikke minst den fine fargen.

Del brokkolien i buketter og aspargesbønnene i to og legg dem sammen med potetene de siste to minuttene, til de blir grønne og fine. De skal fremdeles ha litt knekk.

Bland sammen en enkel sennepsdressing ved å vispe sammen sennep, honning, sitronsaft og olivenolje til det tykner. Smak til med litt salt og pepper til slutt.

Vend sennepsdressingen og grønnsakene sammen. Rasp over litt parmesan og bland godt sammen.

Rist pinjekjernene i en varm og tørr panne. Husk å røre rundt kontinuerlig så de ike svir seg. Topp potetsalaten med de ristede pinjekjernene og et drag nykvernet pepper.

Julies grønne kjøkken

image
Foto: Anne Valeur – Styling: Line Dammen

Jeg har sagt tidligere at denne gangen skal jeg dele mer av selve prosessen ved det å gi ut bok. De siste ukene har det vært ganske hektiske så jeg har ikke fått delt så mye foreløpig. I går kveld leverte jeg inn manuset mitt, og jeg kan endelig fortelle dere tittelen på boken – Julies grønne kjøkken. Boken skal inspirere til å spise mer grønt og mindre kjøtt, så alle oppskriftene er vegetariske. Jeg mener ikke at man må kutte ut alt kjøtt fra kostholdet, men de fleste har godt av å kutte litt ned på kjøttinntaket. Ikke bare for helsas skyld, men også for miljøet. Jeg skriver litt om min matfilosofi, miljø og deler 50 nye oppskrifter i Julies grønne kjøkken som kommer ut på Kagge over sommeren.

Jeg er så utrolig fornøyd så langt. Samarbeidet med forlaget, bildene, designet og selve opptaket har gått så bra. Jeg har fått plukke mitt eget team og samarbeidet med unge, driftige folk. Jeg har deltatt i hele prosessen og er med å bestemme i alle ledd, og det er vel også grunnen til at jeg har gått fra et stort til et lite forlag. Nå er det bare noen justeringer igjen, før all teksten skal gjennom korrektur og språkvask. Så skal alle tekstene settes inn i designet som er så utrolig bra og gjennomført. Det er Lars Kjelsnes i Heydays som har designet boken, og det er synes jeg er fint på mange plan. Først og fremst fordi boken blir utrolig fin, men også fordi Heydays var min aller første cateringkunde og med på starten av det som skulle bli en karriere innen mat.

Det er fremdeles litt uvirkelig for meg at jeg har gitt ut en kokebok, og nå har nummer to på vei. På bare et år! Og i neste uke skal jeg på opptak for en e-bok jeg har skrevet på oppdrag parallelt med Julies grønne kjøkken. Så faktisk rekker jeg å lage to kokeboker og en e-bok før jeg fyller 24 i neste uke. Det sier jeg meg satans fornøyd med.

Jeg kommer til å dele noen sniktitter fra boken og såklart holde dere oppdatert i prosessen videre. Tenkte jeg skulle skrive litt om det å skrive også. I mellomtiden er det bare å spørre om det er noe dere lurer på.

Jeg har jobbet med fotograf Anne Valeur, stylist Line Dammen og hatt Kristin H.R. Nielsen med på laget som høyre hånd. Aslak Nore er redaktøren min på Kagge, og Heydays har som sagt laget designet. FOR et team!