Reker og vin på verandaen

reker
Nå er det akkurat tre uker siden jeg tryna på sykkel og ikke kunne spise noe annet enn flytende føde gjennom sugerør. Denne uka har det vært store fremskritt på matfronten. Ikke bare kan jeg spise eggerøre og omelett, jeg har spist favorittsommermaten min, nemlig reker.

Jeg syklet innom Fiskeriet her for leden og kjøpte med meg en kilo nyankomne sørlandsreker, og fikk med en håndfull røkte reker hjem for å smake. Det er de i den lille skålen. Synes det var skikkelig digg, jeg. Skalldyr er jo som kjent best på vinteren når det er kaldt i vannet, men det er nå på sommeren jeg vil ha reker og blåskjell.

Klassisk loff med majones, reker og dill er digg det, men enda bedre er det å fylle hjertesalatblader med avokado og reker, og toppe med lime og koriander. Og litt srirachamayo. Dette sommermåltidet kommer til å gjentas mange ganger i kveldssola på verandaen. Akkurat nå har jeg sol til 21:45!

I glasset hadde vi to relativt nye naturviner fra polet. Dinavolino 2015, en mørk gul/oransje spennende italiensk vin jeg definitivt skal slurpe i meg mer av i sommer, og Peter & Paul Pet Nat 2016 som er en fyldig østerisk perlende hvitvin. Den skal bli husets verandavin her. Funket veldig bra sammen med reker.

to naturlige viner

Rekelag for to:
-1 kg ferske reker
-1-2 hjertesalathoder
-1 avokado
-1 lime
-1 håndfull koriander
-vanlig majones eller srirachamajones

Skrell i vei, og fyll hjertesalatbladene med avokado i skiver og reker. Topp med majones, en limeskvis og koriander. Mmm!

Tips: skrell rekeskallene rett oppi en gryte. Hell på vann så det dekker rekeskallene og kok opp. La det småputre i 20-30 minutter (helst mens du sitter på verandaen, det lukter ganske heavy!) før du siler av skallene og kjøler ned kraften. Kan oppvebares 2-3 dager i kjøleskapet og brukes som base i supper. Eller du kan fryse ned kraften til senere i sommer. Snart kommer det en sommerfiskesuppeoppskrift!

Prøv noen av mine andre sommerlige skalldyroppskrifter:
Blåskjell i crémant
Skalldyrpasta med reker, krabbe og blåskjell
Pasta med krabbe
Østers på grillen

1 Kommentar

  1. Pingback: Skalldyrsuppe - ekte sommermat! - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.