Denne sesongen! Endelig er aspargesen i butikk. Ikke den norske foreløpig da, men håper den er rundt hjørnet snart den også. Selv om det kanskje ikke føles helt som vår… Les mer
Friterte kapers
Vestafrikansk peanøttsuppe
Blomkålsuppe med potet og salvie
Frokostbolle med egg og avokado
Quinoa-tabbouleh fra Julies grønne kjøkken
Foto: Anne Valeur Dette er en litt sunnere variant av den klassiske tabbouleh som gjerne lages av couscous eller bulgur. Denne varianten er frisk og enkel, og passer bra som… Les mer
Frisk sitrussalat med avokado
Sitrussesongen er på topp, og blodappelsinene er spesielt gode nå. Blodappelsin, eller rød appelsin, er litt bitrere og mer smaksrike enn vanlige appelsiner. Det passer perfekt sammen med med avokado… Les mer
Quinoa med urter og aprikos
Jeg serverte denne quinoaen ved siden av marokkansk chili con carne, men det er jo godt tilbehør til så utrolig mye annet også. Dessuten synes jeg at denne smarte fremgangsmåten… Les mer
Gresskar
Sopptaco i rødkålblader
Inneholder egenreklame Foto: Anne Valeur Hei januar og hverdagen. Her kommer enda en oppskrift fra boken min, Julies grønne kjøkken. Denne sopptacoen med bønner og søtpotet synes jeg passer perfekt… Les mer
To lette julesalater fra Julies grønne kjøkken
Foto: Anne Valeur Siste innspurt før jul! Jeg blir like sjokkert hvert år over hvor plutselig jula er her. I år har jeg valgt å ta det veldig med ro… Les mer
Grønnsaksfries
Man kan lage “fries” av de aller fleste grønnsaker, ikke bare av vanlig potet. Mine favoritter er fries laget av søtpotet, squash og aspargesbønner. Jeg spiser grønnsaksfries som tilbehør til… Les mer
Bakt flaskegresskar
Foto: Anne Valeur Denne enkle oppskriften passer perfekt nå i gresskarsesongen. Den passer godt som lunsj for to, eller ved siden av en stor og god salat til middag. Eller… Les mer
Sunn og god helgefrokost fra Julies grønne kjøkken
Indisk dal med raita
Indisk dal (daal, dahl eller dhal alt ettersom hvor i India man er) er en superenkel linsegryte full av smak. Dal blir nesten bare bedre etter et par dager, så… Les mer
Risotto med kantarell, blåbær og kjørvel
Risotto er kanskje min absolutte favorittrett. Det er så godt! Denne høstlige varianten med kantarell, blåbær og kjørvel passer perfekt nå. Vanligvis lager jeg risotto uten andre meieriprodukter enn parmesan,… Les mer
Fylt aubergine med couscous
Enkel, mettende og rask middag? Stek aubergine mørt og fyll med couscous, salt fetaost, søt aprikos og friske urter. Server gjerne fylt aubergine med en grønn sidesalat. Jeg beregner en… Les mer
Gulrotpasta med tomatsaus
Foto: Anne Valeur Denne varianten av grønnsakspasta med en enkel tomatsaus er også en stor favoritt fra boken. Lag gjerne dobbel porsjon av tomatsausen, for den holder seg en uke… Les mer
Agurksalat med mozzarella
Denne lille agurksalaten laget jeg til forrige ukes perfekte helgefrokost. Den ble så god at jeg må dele oppskriften med dere. Den passer bra som en liten frokost eller lunsj,… Les mer
Pariserfalaffel ala Hipstakokken fra Smalhans
Foto: Anne Valeur Dagens oppskrift på Godt er disse digge pariserfallaflene. Falaffel er perfekt sommermat, og faktisk ikke så vanskelig å lage selv som jeg hadde trodd. Siden jeg aldri… Les mer