I’m hiring!

CH_sommerfest03
Foto: Anne Valeur

Tiden er inne for å utvide Chikus-teamet! Det er mye å gjøre for tiden, og jeg må takke nei til mange jobber på grunn av manglende kapasitet. Er du en matinteresser person som vil jobbe med mat uten nødvendigvis kokkeutdannelse eller erfaring? Da er du kanskje den jeg leter etter. Stillingsprosenten er vanskelig å si, men slik det ser ut nå trenger jeg noen til å jobbe et par timer mandag til fredag, samt noe helgejobbing innimellom. Denne jobben passer perfekt for frilansere, studenter eller om man bare trenger en liten jobb ved siden av noe annet. Vanlig arbeidstid er mellom 9:30-11:30, men dette varierer. Noen uker trenger jeg kanskje bare hjelp en dag, mens andre uker trenger jeg hjelp hver dag.

Jeg søker:
-En fleksibel, ryddig og pålitelig matinteressert person
-Du er kjent med mitt konsept
-Du lager gjerne mat litt intuitivt, altså at du ikke følger oppskrifter slavisk
-Du må bo i Oslo og billappen er et stort pluss
-Du har eget enkeltpersonforetak eller er villig til å opprette det for å sende faktura

Jeg kan tilby:
-En kul arbeidsplass
-200,- i timen pluss moms
-Mer matkunnskap?
-Varierte arbeidsdager. Du vil jobbe med matlaging til faste kunder, på events, planlegge menyer, ta bestilling, hjelpe til på fotoopptak etc.

Oppstart så fort som mulig.

Interessert? Send en epost til chikuscatering@gmail.com med CV og kort presentasjon av deg selv. Har du søkt på denne stillingen tidligere? Søk igjen! Merk eposten med SØKNAD og DITT NAVN i emnefeltet.

Giveaway: Julies grønne kjøkken

unnamed

Foto: Line Dammen

Høsten er offisielt her, årstiden hvor hvertfall jeg synes det aller beste er å invitere gode venner hjem på gryteretter eller delemåltider med masse smått og godt. For et par uker siden kom min andre kokebok ut, Julies grønne kjøkken. Boken er som jeg tidligere har skrevet om på her på bloggen mitt drømmeprosjekt, hvor jeg fikk jobbe med allle mine flinke venner. Anne Valeur har tatt bildene, Line Dammen har stylet bildene (og bildet over!), Kristin H.R. Nielsen har vært grøntekspert og alt mulig-dame, og Lars Kjelsnes i Heydays har designet boken slik at resultatet ble akkurat slik jeg ville.

Blir så glad for å se at så mange allerede har kjøpt den gjennom bloggen. Så nå tenkte jeg å gi bort tre eksemplar til dere blogglesere. Forhåpentligvis blir dere inspirert til å spise litt grønnere og invitere venner og familie på god, næringsrik og hjemmelaget mat.

Alt du trenger å gjøre for å vinne Julies Grønne kjøkken er:
-Kommenter under og fortell hvorfor du ønsker å vinne
-Del dette innlegget med facebookknappen under

Vinnerne kåres søndag 4. oktober og kontaktes på mail.

Tag gjerne bilder dere poster på instagram med grønn mat med #juliesgrønnekjøkken så jeg får se hva dere lager!

unnamed

Henne Mølle Å Badehotel

Pressetur, sponset opphold

_AVE4518

Foto: Anne Valeur

For nøyaktig en uke siden sjekket jeg ut av dette fantastiske lille badehotellet og vendte hjem igjen til Oslo. Da hadde jeg vært tre dager på tur til Sydvestjylland i regi av VisitDenmark sammen med fotografen min Anne Valeur, journalist og blogger Cecilie og Gullaug som er redaktør for Feelgood. Og reiseleder Julie da såklart. Dette er ikke akkurat min første pressetur til Danmark, men det er min første i den enden av Jylland. Vi fløy til Billund som ligger midt i og kjørte nedover mot Tyskland. I sydvest er naturen enda røffere og villere enn i nord, og det var fint å oppleve disse «sommerstedene» nå på høsten. I løpet av de tre dagene var vi blant annet på østerssafari og ostefabrikk, når vi ikke spiste eller drakk da. Men mer om det i et eget blogginnlegg. Først litt om Henne Mølle Å Badehotel.

_AVE4504_AVE4505_AVE4682
Henne Mølle Å ligger supertett på Vesterhavet, i enden av en lang grusvei som går gjennom gresskledde sanddyner. Her gikk det forresten masse kuer og gresset til min store glede. Tipper de smaker godt.

_AVE4530_AVE4522
Henne Mølle Å badehotel ble til da rødstrømpene Othilia og Thekla Thorup bestemte seg for å lage et fristed litt utenfor byen. De kjøpte grunnen i 1934 og fikk med seg arkitekt og designer Poul Henningsen til å tegne det. Et år senere, i 1935, åpnet de dørene. Badehotellet ble raskt et populært «radikalt fristed». Nå, mange år senere er det fortsatt et populært reisemål for å slappe av og spise god mat omgitt av slående natur. Rommene er blå og «danske», innredet med lamper og stoler designet av Poul Henningsen selv. Noen er til og med originale, men de kan ikke oppgi hvilke i fare for tyveri. Rommene har en liten hems med sofa, skrivebord og vilt digge senger man kan justere opp og ned. Sovna før vi rakk å se et minutt på TV i den myke senga.

Denne gangen reiste jeg med en Bossa Nova fra Rimowa, som jeg får låne når jeg skal ut og reise. Tror nesten det er udiskutabelt de beste koffertene som finnes. Og denne i mørkegrønt skall med konjakkfargede skinndetaljer og ROSA innside var slettes ikke en dum reisepartner. Liten nok som håndbagasje, og akkurat stor nok til en tredagers tur hvor man i tillegg fyller opp kofferten med vin, pølse og ost.

_AVE4546

_AVE4540_AVE4580
Før middag gikk Anne og jeg en tur langs Henne Mølle å (altså elven) som fører ned til stranden bare et par steinkast unna hotellet. Det er noe helt spesielt ved å være på stranden på høsten. Midt i sesongen er det så stappfullt av folk, men nå har man det helt for seg selv og man kan virkelig nyte freden og roen.

_AVE4551_AVE4571_AVE4581
Flink til å hoppe? På stranden fant vi masse knivskjell, kanskje de beste skjellene? Fikk ikke spist noen på turen, men spiste da selvplukkede østers.

_AVE4593
Elsker å reise på tur med Anne, for hun tar alltid så fine bilder av meg.

_AVE4608_AVE4609_AVE4626
Cecilie, Julie og Julie.

Så var det middag i den fine, men enkle spisesalen. Det er få bord, og passe intimt. Også spisesalen er blå og veldig typisk dansk. Restauranten er anbefalt i White guide.

Vi fikk servert:
-Laksemousse, grillet jomfruhummer, kammusling tatar, citron aioli, chili mayo og salatskudd.

-Sous vide oksemørbrad, grillet kejserhatte, syltede bøgehatte, kartofler lavede som svampe, græskar pure, saute på cherry tomater og enoki, grillede sqush dertil urte bearnaise (sååååå god!).

-Kirsebærsorbet, creme bruleé og brombær og ribs.

_AVE4624_AVE4617_AVE4639_AVE4648
Maten var perfekt, rause porsjoner og spennende smaker. Skjønner godt at folk reiser hit for å bare spise også. Restauranten fikk nettopp tildelt bronse-sertifisering for økologisk mat, noe som betyr at 30-60% av alle råvarene er økologiske. Nå satser de på sølv-sertifisering som innebærer at 90% av alle råvarene må være økologiske.

_AVE4653_AVE4671
Morgenen etter sto vi opp tidlig og spiste morgenmad i restauranten. Ikke noen overdådig frokost, men enkle råvarer av høy kvalitet. Fikk til og med godt glutenfritt brød. Danmark altså!

Alle utgiftene er dekket, men meningene mine om stedene vi besøker er helt og holdent mine egne. At jeg elsker Danamrk er det kanskje ingen tvil om (har vært der 7 ganger allerede i år), og jeg har virkelig fått sansen for badehotel-reiser. Les om fantastiske Ruths hotel i Skagen som jeg besøkte for et par måneder siden, og Svinkløv badehotel.

Følg med for mer fra Sydvestjylland! Og sjekk ut #julieogannepåtur på instagram for snapsshotsene våre fra turen.

unnamed

Indisk dal med raita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Indisk dal (daal, dahl eller dhal alt ettersom hvor i India man er) er en superenkel linsegryte full av smak. Dal blir nesten bare bedre etter et par dager, så lag gjerne en stor porsjon til dagen etter også. I denne varinten har jeg tilsatt kikerter i tillegg til linser for en ekstra mettende variant.

Indisk dal
4 porsjoner – 45 minutter
-1 gul løk
-2 hvitløksfedd
-1 rød chili
-2 ss revet ingefær
-1 ss olje
-2 gulrøtter
-4 dl røde linser
-2 dl vann
-1 boks kikerter
-2 bokser hermetiske tomater
-1 boks kokosmelk
-1 lime
-1 kvast koriander

Krydderblanding:
-2 ts garam masala
-1 ts koriander
-1 ts spisskummen
-1/2 ts kanel
-1/2 ts gurkemeie
-1 klype salt og pepper

Raita:
-2 dl yoghurt naturell (jeg bruker den fra Rørosmeieriet)
-1 kvast mynte
-1 ss olivenolje
-1 klype salt og pepper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Varm olje i en passe stor gryte og surr i et par minutter. Tilsett krydderet og rør godt sammen med løkblandingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Riv gulrøttene på et grovt rivjern. Tilsett revet gulrot, linser og vann så det såvidt dekker. La det småkoke i 20-30 minutter, eller til linsene har blitt grøtete.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. Tilsett hermetisk tomat, kokosmelk, kikerter og limesaft. La det småputre videre i 15 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder til slutt. Denne er ikke så chilisterk, så juster gjerne med chilipulver eller flak om du liker det hot.

4. Lag en enkel raita ved å røre sammen yoghurt med finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper.

5. Server indisk dal med finhakket koriander og raita på toppen!

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

Drømmedag på Melgården

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tidlig i sommer i lå det en blomstrete konvolutt med invitasjon til en lunsj på Melgården. Jeg har tidligere skrevet litt om Melgården siden jeg har fått æren av å bruke en del spiselige blomster derfra til forskjellige eventer gjennom sommeren. Ta en titt på maten jeg laget med blomster fra Melgården for Cathrine Hammel i sommer, og cocktails med fioler på lanseringsfesten for Julies grønne kjøkken. Melgården er nok aller mest kjent for sine nydelige kandiserte fioler som jeg falt pladask for helt tilfeldigvis på instagram. Nå hadde jeg altså fått en invitasjon til lunsj hos Live Huse på Melgården. Ta en titt på hvor fint det var!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sammen med et knippe flotte damer kjørte vi buss et par timer til Østerdalen, og da vi kom frem sto Live på trappa og tok oss i mot. Jeg hadde jo sett bilder av gården og huset tidligere, men jeg hadde ikke sett for meg at det skulle være SÅ flott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Først fikk vi servert en flerkornsgrøt med blomster fra hagen mens vi fikk høre litt om Lives bakgrunn, blant annet har hun jobbet som art director i New York. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at hun møtte en odelsgutt og nå   produserer økologiske, debiogodkjente spiselige blomster på en storgård i Østerdalen. Gården består av flere hus, hvor hovedhuset er oppført i 1875-1877 i en blanding av empirie og sveitserstil, med tilhørende hage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


På kjøkkenet var Magnus og Even fra Svinepels i gang med å lage lunsjen vi skulle få servert litt senere. Les om Svinepels pop up restaurant jeg nettopp var på her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAmelgården26OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi fikk en liten omvisning i hagen og drivhuset hvor Live dyrker fioler og andre spiselige blomster.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Magnus plukket urter og blomster til lunsjen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mingling på terrassen med syrinlcocktails laget av Jacob fra Fuglen/Torggata botaniske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så fikk vi et lite kurs i kandisering. En virkelig pirkejobb som tar tid. Etter å ha kandisert et par blomster får man virkelig respekt for jobben som ligger bak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huset til Live er det fineste huset jeg noen gang har sett. Alle romene var ulike, og med ville blomsteroppsatser. Tok flere hundre bilder og gikk bare rundt å måpte. Tenk å bo så fint!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så var det tid for lunsj i spisesalen i andreetasjen, med utsikt over hagen. Svinepels-gutta hadde laget en blomstrete meny. Alt smakte fortreffelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Even med grilla salat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mmm, koste meg glugg ihjel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alt blir bedre med en fiol på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter lunsj tok vi en liten sving i den rosa ballsalen (!) og drakk en fantastisk rosecocktail.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og så var verdens beste dag over. Bussen tok oss tilbake til Oslo, og selv om det ikke er så langt til Østerdalen føltes det som den mest eksotiske ferien. En helt fantastisk dag i fine omgivelser omgitt av blomster og fine folk.

Jeg bruker blomstene fra Live innimellom her på bloggen. Hvis du vil kjøpe kandiserte fioler finner du dem på Gutta, Maschmanns og kokkeløren. Om litt er det også mulig å kjøpe ferske blomster fra Melgården. Les mer om Melgårdens historie og produkter her.

unnamed

Girlpower

2015-09-25 16.52.44-1
Jeg kan ikke tro hvor fort denne uka har gått. Den startet i Sydvestjylland sammen med fotograf Anne Valeur hvor vi var på østerssafari og spiste god mat tre dager i strekk. Vel hjemme i Oslo igjen var det rett på forberedelser til dagens bygdefest, avslutningsfesten til Økouka. Jeg skal assistere Karla Siverts, kjøkkensjefen på Smalhans, med matlaging til 110 gjester i kveld. Så i går var Karla, Kristin, Masayo og jeg på Smalhans for å forberede rettene til kveldens middag. For et bra team. Girlpower! I dag blir også Jan Robin fra Hitchhiker med på kjøkkenteamet. Det blir et skikkelig bra måltid hvor gjestene må dele på maten. Det er råvarer i sesong, og alt er såklart norsk og økologisk. Karla har selv dratt potetene opp av jorda. Gleder meg så til å vise dere bilder fra kvelden.

God lørdag!

unnamed

Låvefest på Økouka

image
Økouka er godt i gang allerede, med flere eventer, kurs og workshops. Som vanlig avsluttes uka med en stor låvefest på selveste Kongsgården på Bygdøy. Jeg skal være assistenten til Karla Siverts fra Smalhans og lage mat der. Så da har jeg en billett til overs jeg tenkte jeg kunne gi bort til en av dere.

Ler mer om Låvefesten her, og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under om du har lyst på billetten.

Kyllinglår og rotgrønnsaker

Inneholder sponsede produkter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Høst er synonymt med fargerike rotgrønnsaker. Denne enkle middagen med honningglaserte rotgrønnsaker, aspargesbønner og kyllinglår er super både til hverdag og fest.

Du kan bruke de rotgrønnsakene du vil. Her har jeg brukt potet, rødbet, polkabete, gulbete og pastinakk. De fleste dagligvarebutikkene selger pakker med norske, superfine rotgrønnsaker nå og det er denne jeg har brukt her. Beregn ca. 200 gram rotfruktgrønnsaker og 100 gram bønner per person. Kjøp kyllinglår av god kvalitet, gjerne fra økologisk kylling!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:
-2 kyllinglår
-1/2 sitron
-4 hvitløksfedd
-10 småpoteter
-1 rødbete
-1 gulbete
-1 polkabete
-1/2 pastinakk
-1 kvast rosmarin
-1 kvast timian
-2 ss flytende honning
-en klype havsalt og nykvernet pepper
-2 ss smør
-200 g aspargesbønner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Forvarm stekeovnen til 185 grader. Start med å vaske grønnsakene. Skrubb gjerne skallet med en grønnsaksbørste. Del grønnsakene i nogenlunde like biter. Pastinakken trenger litt mer tid enn resten og bør kuttes i litt mindre biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med skrellede hvitløksfedd, timian og rosmarin. Topp med litt flytende honning, et par små smørklatter og et dryss havsalt og nykvernet pepper. Sett inn i forvarmet stkekeovn.

2. Krydre skinnsiden av kyllinglårene med litt havsalt og nykvernet pepper. Skvis litt sitronsaft over. Ha litt smør i en varm stekepanne og brun kyllinglårene et par minutter på hver side. Legg dem så inn i ovnen sammen med grønnsakene når det har gått 10 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Etter 35-40 minutter er kyllingen ferdig. Ta ut formen av ovnen og la kyllingen hvile minst 10 minutter. Sjekk om grønnsakene er møre. Hvis ikke kan de gå inn i ovnen igjen i 5-10 minutter.

4. Mens kyllingen hviler tilbereder du aspargesbønnene. Kok bønnene i 1-2 minutter i fosskokende vann og avkjøl dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha på en skvis sitronsaft.

5. Server kyllinglår, rotgrønnsaker, aspargesbønner med den deilige smørsjyen som ligger i formen.

De fine keramikkfatene og skålene mine er forresten fra EvaMia. De er ildfaste og helt perfekte å lage mat i. Fatene har jeg fått i gave av Marte og Marianne som driver EvaMia.

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

Svinepels pop up

Deler av måltidet er sponset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svinepels ble startet av Magnus Støre og Even Rømo. De er som meg ikke utdannet innen mat, og har startet med cateringdrift. Svinepels har et litt annerledes cateringkonsept og tilbyr restaurantliknende opplevelser der du ønsker det. De har en filosofi jeg digger, de er inspirert av naturen og bruker kun norske og aller helst økologiske råvarer.

For to uker siden hadde de en pop up-restaurant i tre dager, og jeg var så heldig å bli invitert for å teste maten. Vi fikk servert en 19-retters meny som begynte med et par snacks før måltidet var innom både hav og skog før det ble avsluttet med et par desserter. De fleste rettene var grønnsaksbasert, laget med grønnsaker fra Rosnes gård som driver økologisk. De siselige blomstene var fra Melgården, som jeg skal skrive litt mer om denne uka. Moestue Grape Selection hadde satt sammen en drikkemeny til rettene, og det kan du lese mer om på bloggen til Anders som var der dagen før meg. Maj-Britt fra Spiselandslaget var der samme dag som meg og spiste. Ta gjerne en titt på blogginnleggene deres også, for jeg var nemlig litt for opptatt av å nyte den fantastiske kvelden til å få ordentlige bilder av alle rettene. Pluss at det fort ble veldig mørkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pop up-restauranten fant sted i Kantina på Grünerløkka, og lokalene var dekorert som en skogbunn. Det var to enkle langbord med benker så man satt tett sammen med kjente og ukjente.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gjestene minglet og ble kjent. Jeg satt til bords med Kristin, Monica Csango med sønnen Simeon og Maj-Britt med datteren Olivia på andre siden. For noen kule kids! De spiste alt.

Og her er hele kveldens meny:
-Salatbukett med squashblomst, oxalis og nyperoseeddik
-Minisquash med eplecidergele og rosmarinpulver
-En sellerirotgull med brønnkarseemulsjon og tørket kamskjellrogn
-Linfrøknekkebrød med nyr og kantarell
-Reinlav, valnøttkrem og rødbete
-Kamskjell, umodent jordbær, råttent jordbær
-Ferskvannskreps fra Tyrifjorden med maur fra Gaustadskogen
-Blåskjell, potet og hvitløk
-Fermentert og ufermentert smør
-Grøt med gulrot
-Maltvaffel med kyllinglever, pepperrot og løk
-Breiflabb og hele betefamilien
-”Fårikål”
-Kraftkar og blåbær
-Jordskokk og tindved
-Hylleblomstsorbet og multekrem med kantarell
-Mandelbunn med sölgele
-Eplelær
-Karbonert morell

For en meny!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tre enkle, men smaksrike snacks. Sellerirotchipsen med brønnkarseemulsjon og tørket kamskjellrogn var en skikkelig smaksekspolosjon, og en av rettene vi satt og tenkte tilbake på gjennom hele måltidet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kamskjell med umodne jordbær. Så kom de rundt og helte over en fermentert jordbærsaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ferskvannskreps fra Tyrifjorden med maur fra Gaustadskogen (plukket av Kristin!). Siden dette har jeg smakt på maur flere ganger, og det er overraskende godt. Syrlig. Fremtidas mat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En vri på Moules frites. Potetchips med mayo man skulle dyppe en blåskjellemulsjon med persillelokk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi fikk servert ufermentert og fermentert smør sammen for å smake på forskjellen. Det var overraskende stor forskjell. Den fermenterte hadde mye mer smak, var syrligere og saltere. Toppet med fiol fra Melgården.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grøt med gulrot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Fårikål».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kveldens desidert morsomste dessert. Blåmuggosten Kraftkar fikk en runde i flytende nitrogen så den ble helt fryst. Servert med blåbærgelé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter mange flere retter enn de som er avbildet her kom denne søte lille desserten. Mandelbunn med sölgele og fiol fra Melgården, og eplelær. Litt fotoutfordringer helt på slutten der.

Disse gutta vet definitivt hva de driver med. De serverte retter av høy kvalitet på rekke og rad, og alltid med en liten overraskende tvist. Filosofien deres er tydelig i hver rett, og jeg ble hvertfall superinspirert.

Jeg håper at selv om det ikke er bilder av alle rettene (ta en titt hos Anders og Maj-Britt for mer!) så får man et inntrykk av kvelden og konseptet. Og ikke minst håper jeg noen får lyst til å spise med Svinepels. De skal helt sikkert ha flere pop up-restauranter i fremtiden, men enn så lenge kan man booke dem til å lage mat. Svinepels er også representert av Catering Collective!

God helg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er bare innom en kjapp tur for å ønske dere en god helg! Min helg startet særdeles bra med montering av ny tipp topp stekeovn og kjøleskap (sponset) hjemme, så denne helgen skal jeg bare lage masse god mat og få renskrevet et par lengre blogginnlegg jeg har ruget på en stund nå. Jeg har så mye å gjøre på jobb at jeg stort sett bare kollapser av utmattelse på sofaen når jeg kommer hjem for tiden. Men jeg lover at blogging skal bli høyere prioritert igjen fremover altså.

Siden jeg bor midt i Torshovkrysset nå har jeg handlet noen gode råvarer til helgemiddagene på Strøm Larsen slakteri og kjøpt fine helgeblomster på Mustang Sally. Tenkte ikke helt på at jeg reiser bort på mandag, men det som er så fint med hortensia er jo at de beholder farge og konsistens når de tørker. Turen går til Danmark igjen med VisitDenmark og fotograf Anne Valeur. Det blir nok ikke tid til blogging fra Danmark før vi er hjemme igjen, men følg med på instagram og #julieogannepåtur så lenge.

God helg!

unnamed