Enkel, mettende og rask middag? Stek aubergine mørt og fyll med couscous, salt fetaost, søt aprikos og friske urter. Server gjerne fylt aubergine med en grønn sidesalat. Jeg beregner en… Les mer
Gulrotpasta med tomatsaus
Foto: Anne Valeur Denne varianten av grønnsakspasta med en enkel tomatsaus er også en stor favoritt fra boken. Lag gjerne dobbel porsjon av tomatsausen, for den holder seg en uke… Les mer
Squashpasta med kjøttboller og tomatsaus
Inneholder annonselenker Denne ukas oppskrift på Godt.no fra meg er en «klassisk» saghetti med tomatsaus og kjøttoller, bare at jeg har byttet ut vanlig spagetti med squashspiraler. Spiralene har jeg… Les mer
Agurksalat med mozzarella
Denne lille agurksalaten laget jeg til forrige ukes perfekte helgefrokost. Den ble så god at jeg må dele oppskriften med dere. Den passer bra som en liten frokost eller lunsj,… Les mer
Grønn potetsalat med varmrøkt laks
Denne friske, grønne potetsalaten med varmrøkt laks er et perfekt lett sensommermåltid. Denne salaten er serverer jeg ofte til cateringkunder og har fått veldig god tilbakemelding på den. Får du… Les mer
Pariserfalaffel ala Hipstakokken fra Smalhans
Foto: Anne Valeur Dagens oppskrift på Godt er disse digge pariserfallaflene. Falaffel er perfekt sommermat, og faktisk ikke så vanskelig å lage selv som jeg hadde trodd. Siden jeg aldri… Les mer
Grønn salat med urter og blomster
Foto: Anne Valeur Hei hå, jeg lever veldig late sommerdager for tiden. Dette blogges fra en fluktstol i den fineste kolonihagen på Sogn. Siden jeg bare later meg har jeg… Les mer
Pizza med blomkålbunn
Foto: Anne Valeur – Styling: Line Dammen Denne oppskriften er min absolutte favorittoppskrift fra den nye kokeboken min, Julies grønne kjøkken. Boken kommer for salg 1. september, men kan forhåndsbestilles allerede… Les mer
Grillspyd med halloumi og vannmelon
Noe av det beste man kan grille kan i sommer er grønnsaker og frukt! Et godt alternativ til kjøtt på grillen er grillosten halloumi, en kypriotisk ost laget på fåre-… Les mer
Perfekt grilltilbehør: kikertsalat
Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på en av rettene jeg laget til lørdagens bryllupscatering. Jeg laget mange forskjellige tapasretter, og en av salatene var denne kikertsalaten. Perfekt sidesalat til… Les mer
Grønn salat med jordbær og avokado
Denne grønne salaten med jordbær og avokado passer perfekt som den er som et lett sommermåltid, eller du kan for eksempel tilsette litt kikerter, røkelaks eller spekeskinke for ekstra protein.… Les mer
Kveiteceviche med pasjonsfruktsalsa
Ceviche er en allsidig søramerikansk rett hvor man tilbereder rå sjømat i en syrlig lake til det blir “kokt”. Det som skjer er at proteinen koagulerer i kontakt med syren… Les mer
Cæsarsalat med grønnkål
En cæsarsalat lages opprinnelig med romanosalat, men denne varianten med grønnkål er både sunnere og mer mettende. Opprinnelig er det egentlig ikke kylling i en cæsarsalat, men for å gjøre… Les mer
Fylt aubergine
Ifølge instagrambildet jeg la ut i går kveld er det tydeligvis populært med kjøttfrie middagsretter. Det er ikke ofte jeg får så mange likes så raskt på et bilde. Så… Les mer
Gyoza
Gyoza er den japanske varianten av dumplings. Gyoza fylles med kvernet kjøtt og grønnsaker, og blir både pannestekt og dampet i motsetning til vanlige dumplings som bare blir dampet. Dette… Les mer
Grønn potetsalat
Denne uken har jeg laget to friske potetsalater for Godt.no, en grønn og en rød. Jeg har mange varianter av grønn potetsalat, men dette er favoritten. Med en kremete sennepsdressing… Les mer
Rød potetsalat
Denne uken har jeg laget to friske potetsalater for Godt.no, en grønn og en rød. Den røde potetsalaten passer utrolig god sammen med svinekjøtt. Bytter du ut dill med fersk… Les mer
Asparges og mozzarella
Endelig aspargessesong! Jeg passer på å bruke asparges ofte i løpet av den korte sesongen. Ofte blir den kokt eller dampet som tilbehør til mat, men aller best er den… Les mer
Potetsalat med varmrøkt laks
Jeg ELSKER varmrøkt laks, og her for leden laget jeg en påleggsrøre med det. Da benyttet jeg samtidig anledningen til å spise opp noen deilige poteter jeg hadde liggende i… Les mer
Asparges og egg
Denne digge salaten laget jeg til lunsj i forrige uke, dagen etter at jeg spiste denne shiitake-salaten. Den inneholder noen av de samme elementene, men den er likevel veldig annerledes.… Les mer