Har sagt det før, men jeg sier det igjen. Jeg bare elsker høst! Da passer det mye bedre å spise digg kjøtt og drikke rødvin. Som her for leden da… Les mer
Fisketaco!
Det siste jeg spiste før min nå mye omtalte Essentially-juicekur var denne digge middagen. Fisketaco i hjertesaltblader. Det er en rask, enkel, lett og ikke minst ganske rimelig middag (eller… Les mer
Sitronkylling og grønn sommersalat
Jeg elsker å tilberede hel kylling. Det føles så fint og gammeldags. Men det virker ikke som det er så mange som gjør det, for jeg finner ofte fine Stange-… Les mer
Laks
Sponsede produkter!Som dere kanskje har fått med dere har jeg begynt å jobbe litt for nyoppstartede Kookooli som tilbyr hjemkjøring av Oslos beste råvarer. Og når man skal drive med… Les mer
Ceviche
Ceviche er en av mine absolutte favorittretter. Det er egentlig ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr… Les mer
Bisonkraft og en veldig god middag
Vårt siste stopp på danmarksturen var på en bisongård, og jeg kunne ikke dra derfra uten å ta med meg litt kraftben og en bisonhale til å koke kraft på.… Les mer
Pølsefest
Her kommer noen flere bilder fra pølsesaken min som ble publisert på Godt i dag. Jeg laget hjemmelagede lomper og syltet rødløk til grillpølsene vi kjøpte fra lokale produsenter i… Les mer
Bouillabaisse
Denne franske fiskesuppen (med utrolig vanskelig navn) finnes det visstnok like mange varianter av som det finnes franske bestemødre. Synes de fleste fiskesupper blir for mektige, men denne er bare… Les mer
Fiskekraft
I går skulle vi ha gjester og lage fiskesuppe, og siden tiden var litt knapp var planen å kjøpe ferdig fiskekraft. Men det var de utsolgt for på Vulkanfisk, så… Les mer
Kyllingbryst med trøffelstappe
Innimellom er det supertilbud på Stangekylling på Rema1000, og for et par uker siden kjøpte jeg en hel kylling på litt over to kilo for under 100 kroner. Og den… Les mer
Steinbit med lett og digg tilbehør
På onsdag kom jeg over en perle av en fiskebutikk i nabolaget mitt. Lofoten fisk og delikatesse i Grefsenveien 12. Det finnes ikke så mye informasjon om den på nett,… Les mer
Lørdagsbiff med bakte grønnsaker
Ting går litt treigt på denne bloggen her, for dette er nemlig forrige lørdags kosemiddag. Denne lørdagen hadde jeg besøk av Anne, Are og Astri, men mer om det senere.… Les mer
Om å koke kraft
Et av nyttårsforsettene var å lage hjemmelaget kraft. Mest fordi det gjør at all mat man lager blir bedre, men også fordi det er utrolig næringsrikt. Skal ikke legge ut… Les mer
Matplanlegging og kveite
Denne uka har jeg spist så sykt god og bra mat og jeg føler virkelig at jeg har kommet inn i det nye kostholdet nå. I begynnelsen skjønte jeg ikke… Les mer
Oksegryte
Denne gryteretten er sterkt inspirert av den franske klassikeren b?uf bourguignon, men jeg har gjort den tomatbasert og med en del mer krydderier i så den blir ekstra rund og… Les mer
Nyttårsmiddagen
Hei bloggen, endelig tilbake fra verdens lengste juleferie. Trengte visst noen dager på å ikke tenke på kalkun og sånn. Jeg var så heldig å få en gigantisk, økologisk kalkun… Les mer
Linsesalat
På tide med noen helt vanlige matoppskrifter igjen etter all denne julebaksten. Her for leden laget jeg en megagod linsesalat og stekte breiflabbfilet til. Med litt dijondressing ble det et… Les mer
Salade Niçoise
Salade Niçoise, eller salat fra Nice, er en erkefransk salat som passer perfekt på sensommeren nå som du får ferske, knasende bønner og deilige, norske tomater og nypoteter. Og ikke… Les mer