Julies umamiburger på Munchies

umamiburger

Foto: Mike

Aaaaltså, dette har jeg gledet meg til å fortelle dere. Fra og med i dag kan dere spise Julies umamiburger på Munchies! Wiiii. Jeg har laget månedens burger i samarbeid med Mike og Simply Cola. I går hadde vi lanseringsfest på Munchies Løkka med våre beste venner, og fra og med i dag og ut november er den til salgs.

Julies umamiburger inneholder shiitakepulver, misomayo, cheddar og karamellisert løk med Simply cola. Den er megajuicy og greasy, og akkurat den burgeren jeg har ønsket meg. Ikkenoe salat, hehe.

Stikk innom Munchies på Løkka, i Torggata eller på Frogner og smak den da vel.

Nominert til Matprisen 2017

matprisen 2017

OMG, jeg er nominert til Matprisen 2017 i kategorien årets blogger!

Gjett om jeg ble glad da jeg fikk den mailen. Jeg er nominert sammen med to andre superflinke øko-bloggere. Gry Hammer med bloggen Fra jord til bord og Anja Stang med bloggen Green House.

Matprisen arrangeres av ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo. Prisutdelingen ble etablert i 2014, og går av stabelen for fjerde gang den 13. november i år. Matprisen hedrer de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærek​raftig mat. Og ikke minst de som serverer smakfulle bærekraftige måltider. Matprisens priser kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Juryens begrunnelse:
Julie elsker mat, og dedikasjonen til å spre måltidsglede er formidlet gjennom et filter av gode verdier. Julie bruker økologiske, kortreiste og bærekraftige produkter der hun kan, og er tydelig på de tingene hun synes er viktig. Julie er kjent for mange som driver med mat, både gjennom sin egen cateringtjeneste, to kokebøker og digital formidling. Bøkene «Kjernesunt», gitt ut på Gyldendal og «Julies Grønne Kjøkken» fra Kagge forlag ble raskt populære. Hun er en ryddig blogger, som ikke bare merker innleggene sine der hvor det er påkrevd, men også forklarer oss hvorfor. Julies blide fjes, kjærlighet til mat, evne til formidling og stå-på-vilje gjør at juryen ser henne som en verdig nominert til prisen som Årets Blogger.​ ​ ​ ​

Håper vi ses på Matprisen 2017 den 13. november på Vippa. Billetter kan kjøpes her, og innebærer middag, to enheter drikke, foredrag og fest!

Rå damer: Juliette Aleksine Piiksi

rå damer juliette aleksine piiksi

Navn: Juliette Aleksine Piiksi
Alder: 25
Nettside: juliettealeksinepiiksi.no
Instagram: piiksigram

rå damer juliette aleksine piiksi

Foto: Jan Khür, grafisk: Levi Bergqvist

Hva driver du med?
Ja, det lurer jeg selv på noen ganger. Hehe, nei da. For øyeblikket er jeg nyansatt hos Røverstaden, som er en ny kultursatsning i Vika tilknyttet Oslo Konserthus, som åpner januar 2018. Her jobber jeg i 100% stilling som presse- og markedsføringsansvarlig, samt med booking. Tidligere dette året jobbet jeg frilans som stylist og kreatør, for det meste med artister, og litt redaksjonelt innhold som editorials for moteblader :—)

Fortell om ditt siste prosjekt:
Siden jeg skulle starte i ny fast jobb, gikk det litt over stokk og stein i løpet av august med å avslutte mye frilansoppdragene mine, så enten så var det styling av Matoma, for hans musikkvideo med The Vamps for Warner Music UK, eller pressebilder av Kjartan Lauritzen for Vibbefanger. Tror jeg. Hehe. Nei, nå tuller jeg faktisk. Jeg er med i Line Elvsåshagen sitt nye program «Line fikser Kroppen» som kommer ut i slutten av oktober nå! Her har a koll på hva hu driver på med ja………

Hvem/hva blir du inspirert av?
Nå som jeg har begynt i en ny fast stilling, som er uvant nok i seg selv, er det vanskelig å holde motet og selvtilliten oppe hele tiden. For det meste nå så aaaaaner jeg ikke hva jeg holder på med, men jeg må bare ha is i magen, og håpe til Rihanna at jeg gjør det ”riktig” og blir respektert for de beslutningene jeg tar som ansvarlig for mine fagområder. Dessverre er det fortsatt ”a man’s world”. Jeg har lagt merke til at vi kvinner jobber så sabla hardt, men likevel sitter vi (ofte) igjen med mindre lønn for strevet enn det andre kjønn.
* don’t even get me started over hvor feil det der er *, men det har gjort at jeg setter pris på de mange rå damene som allerede kicker (man’s) ass i den norske musikkbransjen. For her er det så mange rå damer å bli inspirert av!

Som for eksempel kuleste Limita Lunde som er daglig leder på Parkteatret, i tillegg til å være bookingansvarlig – om ikke det var nok – jobber hun som jurist, utdanning som (om jeg ikke tar helt feil nå) hun ferdigstilte mens hun jobbet +150% til Park hvor hun (+et bra team) har økt omsetningen på konsertdriften til stedet de årene hun har jobbet som daglig leder (!!!). Altså, det er så imponerende, og sjukt inspirerende!
 
Silje Borgan Larsen er rå, om ikke du har hørt om Silje, så har du nok hørt om firmaet hennes, Little Big Sister, sammen med kolleganene sine Trine Jakobsen og Charlotte Öqvist som jeg personlig mener har vært med på å revolusjonere merkevarebygging i bransjen, spesielt det å legge til rette for artisters merkevare får riktig grobunn å vokse på. Det er ikke rart at LBS gikk i overskudd sitt første driftår, for å si det sånn.
 
En annen rå dame er Karen Norbakk som jobber i Mandelbaum Management, som bl.a er støtteapparatet til Cashmere Cat, Rytmeklubben og Hasta m.m <3 Hun er en badass som begynte som praktikant i Mandelbaum for tre år siden, og en av de de mest flittige og arbeidsomme menneskene jeg veit om. Jeg var virkelig ikke overrasket da hun ble tildelt Music Norway sitt management stipend på 100.000,- under Bylarm i år, fordi denne dama kommer til å nå langt.
 
Jeg må ikke glemme fine Celine Ryel, tidligere pressesjef for Bylarm, som jobber for Playground Music Norge, hvor hun jobber nå som label manager, digital publishing, presse – og som så mye mer jeg ikke helt oversikt over engang. Hun vært med på å bygge opp Playground Music til den unike posisjonen de har skaffet seg, som et indie label i en bransje med full av majors.
 
Shoutout til Christine Dancke og hennes fantastiske redaksjon bestående av Anna Valderhaug og Elise Vatsvag! De har startet Vrang Produksjon som produserer P3 Christine og lager så sjukt mye kult og kreativt innhold som du har garantert fått med deg på en eller annen måte. Så må vi ikke glemme de damene som produserer musikk og viser gang på gang at GIRLS DO IT BETTER;
 
SVANI som har spilt rundt omkring både innland, og utland det siste året – alt fra Boiler Room i London i januar, Kastellnatt i juli og Bread & Butter i Berlin i september. Samme gjorde hardcore Ida Dillan, som har gjort en rekke sjuke collabs med store utlandske produsenter de siste årene. Kuleste Annette aka Purpurrpurple gjorde noen helt fantastiske dj-sett på Bylarm, og så seff Roskilde og så ØYA i år – girl is on fire. Så har du Soldal som er ikke bare sjef for det kvinnelige kreative kollektivet KOSO, men varmet for Kingdom og Total Freedom under Kastellnatt, jobbet for Boiler Room i Berlin i år, og har gjort en rekke dansegulv schette der nede – og gjør det igjen allerede på torsdag, og flyr hjem fra Berlin på fredag for å spille med meg og SVANI på Revolver samme kveld. PHEW! Altså, det er så sjuuuuuukt mange damer å bli inspirert av for å si det sånn.
 
Hva er planen videre?
Vel, det nye stedet jeg jobber for har ikke åpnet ennå, så planen min er å få åpna Røverstaden i januar. Jeg ønsker at denne satsningen skal bli en kulturinstitusjon som beriker Oslos kulturliv, både på dagtid – og nattetid. For hvis det er en ting jeg er opptatt av, er det å skape en positiv arena for at mennesker skal få utagere, og få ut positiv og negativ energi – klubb er hellig – og en viktig del av et sunt samfunn i en storby. Klubb er så mye mer enn musikk og fylla, det er her man innser man er en del av noe større. tenk på bare hvor viktig steder som Studio 54, Viper Room, Marquee Club, CBGB var. Her i Norge hadde vi også våre egne steder som bidro til nyskaping innenfor kultur, som Club 7 og Sardines, som var legendariske klubber som «tilfeldigvis» var i de samme lokalene som vi åpner i nå. Det er på tide å få åpne et sted som har fokus på klubb, dans, musikk, kunst, mote, og som legger til rette for at kultur skal få blomstre og gro til noe nytt!
 

Japansk aften med sake og gyoza

japansk aften

japansk aften

For et par uker siden oppsto det en ganske spontan japansk aften i det lille huset til Maja og Pernille, der vi grillet pattegris tidligere i sommer.

Asiatiske råvarer ble kjøpt inn på Scanasia i Storgata, og krabbe på Fiskeriet. Planen var å lage gyoza med krabbefyll og kimchivaffel med topping (så ikke helt japansk da, hehe). Anledningen var en tolitersflaske sake flybåren fra Japan. Ikke at man egentlig trenger noen anledning for å samle gode venner til mat, drikke og hygge da men.

Mens gyoza ble brettet ble sake fylt i koppene, og naturbobler skjenket i glassene. Akkurat den saken vi drakk får du nok ikke tak i på vinmonopolet, men det er et utrolig stort utvalg av sake om du bare bestiller det. Jeg var nylig på en sakesmaking, og noterte meg ned et par favoritter som jeg skal kjøpe inn gjennom høsten og vinteren for å smake til mat.

-Soma no Tengu, bestillingsnr. 4882072
-Terada Honke Daigo Nu Shizuku, bestillingsnr. 4265302
-Ninki-Ichi Sparkling Junmai Ginjo, bestillingsnr. 3653702 (Obs, denne er sprudlende!)
-Jokigen Yamahai Junmai, bestillingsnr. 3654001 (ligner på den vi drakk på japansk aften!)
-Ninki-Ichi Gold Junmai Daiginjo, bestillingsnr. 7715701
-Nøgne Ø sparkling sake, bestillingsnr. 2251402 (Obs, også sprudlende!)

Og så min absolutte favorittype, sake laget med plomme (Umeshu):
-Mii no Umeshu, bestillingsnr. 9900092
-Shiso Umeshu, bestillingsnr. 2984961
-Ninki-Ichi Umeshu, bestillingsnr. 3653902

Og helt til slutt, sake laget med sitrusfrukten yuzu:
-Ninki-Ichi Yuzushu, bestillingsnr. 3689401

japansk aften

Jeg tok utgangspunkt i min egen gyozaoppskrift, men byttet ut svinekjøttfyllet med krabbe. En veldig god idé om jeg får si det selv. Jeg brettet 80 gyoza, men har halvvert oppskriften her.

Gyoza med krabbe:
-1 krabbeskjell
-1 eggeplomme
-2 ss soyasaus
-1 ts sesamolje
-1 dl finhakket vårløk
-1 dl finhakket koriander
-2 ss revet ingefær
-1/2 lime
-40 gyozapapir
-2 ss olje
-2 dl vann

Gyoza dip:
-1 dl god soyasaus
-2 ss sake
-1 ss riseddik
-1 ts sesamolje

Fremgangsmåte:
1. Ha krabbekjøttet i en bolle. Bland eggeplommen sammen med soyasaus og sesamolje. Bland sammen med krabbekjøttet.

2. Finhakk vårløk og koriander. Rasp ingefæren. Bland sammen med krabbeblandingen. Skvis limesaft over og bland godt.

3. Ta en titt på denne videoen for hvordan du bretter gyozaene!

4. Stek gyoza i to omganger. Varm 1 ss olje i en dyp stekepanne og sett gyozaene oppi. Stek i et par minutter, til gyozaene har fått stekeskorpe under. Skru ned temperaturen, hell 1 dl vann i pannen og sett på lokk. La det dampe i 2-3 minutter. Tørk ut av pannen og gjenta med neste runde gyoza.

5. Bland sammen ingrediensene til dippen.

japansk aften

japansk aften

japansk aften

japansk aften

japansk aften

japansk aften

japansk aften

japansk aften

Kimchivaflene er rett og slett vanlige vafler med revet ost og kimchi i røren. Her er min grunnoppskrift på glutenfrie vafler. Jeg husker ikke helt målene på vaflene, så oppskrift på kveldens kimchivafler kommer senere i et eget innlegg!

Som topping på vaflene hadde vi misomajones, enda mer kimchi, agurkstrimler, smør- og søyastekt østerssopp, okonomiyaki-saus, koriander og vårløk. I tillegg hadde vi smørstekt bok choi, rekechips og wasabinøtter på bordet. Yum!

Rå damer: Anna Vaagland & Maggie Alva (The Doyennes)

the doyennes

Foto: Mikal Murstad Strøm

Denne rå damer-spalten er litt annerledes enn vanlig. Vanligvis presenterer jeg jo én rå dame som gjerne holder på med én spesifikk ting, men denne gangen vil jeg tipse dere om to rå damer som har startet nettsiden The Doyennes – som presenterer rå damer. The Doyennes er en utrolig fin og gjennomført side som går litt mer i dybden når de presenterer rå damer, så anbefaler virkelig å ta en titt innom. Og her kan dere bli litt bedre kjent med de rå damene i denne som står bak siden.

Navn: Anna Vaagland & Maggie Alva
Alder: Begge 29
Nettside: www.thedoyennes.org
Instagram: @the.doyennes

the doyennes

Hva driver dere med?
Anna jobber som Art Director i et kommunikasjonsbyrå og er også frilansfotograf. Maggie er assistenten til en ambassadør på dagtid og DJ resten av tiden! Sammen driver vi nettsiden The Doyennes, hvor det har vært helt supert å ha to så forskjellige bakgrunner. Anna er interessert i estetikk og har ansvar for det visuelle på siden og mye av det kunstneriske innholdet, mens Maggie som har erfaring som musikkskribent og er utdannet innen politikk, har gjort de fleste av intervjuene og oversettelsene.

Fortell om deres siste prosjekt:
The Doyennes er en side for, om og med kule kvinner som gjør kule ting! Det hele begynte med at vi møttes på nachspielet til en felles kompis og begynte å snakke om feminisme (sånn som man pleier, hehe)! Siden begge to er veldig opptatt av hvordan kvinner representeres i mediene, bestemte vi oss for å starte en nettside sammen, hvor vi publiserer intervjuer med damer vi finner inspirerende, og artikler med hovedfokus på feminisme og karriére. Vi hadde lanseringsfest i august, så vi er ganske nye i gamet, men siden har blitt godt mottatt og vi gleder oss til å fortsette!

Hvem/hva blir dere inspirert av?
A: Alt og ingenting. Fargene til byen. Ting som ligger på bakken. Titte inn i vinduer til bygninger jeg går forbi. Vennene mine, og mennesker som gjør sin egen greie. Kunst, arkitektur, musikk, serier. Listen blir lengre for vært år.

M: Tekst! Jeg får mine beste idéer av å lese! Spesielt bøker av smarte damer, akkurat nå leser jeg for eksempel Siri Hustvedt og Chris Kraus, og tenker hele tiden «damn, dette er et tema jeg må lære mer om og skrive noe om!» Blir også inspirert av mennesker, enten det er folk jeg møter personlig eller ved å høre på foredrag av spennende folk, låter eller dokumentarer.

Gresskarsuppe med eple

gresskarsuppe
Oktober er suppetid, og nå er butikkene fulle av gresskar. Det finnes flere typer spiselige gresskar, og alle kan brukes i denne oppskriften. Gresskar er naturlig søtt, og sammen med syrlige norske epler blir dette en smakfull og mettende suppe. Den blir ekstra god fordi grønnsakene grilles i ovnen før de jevnes med god kraft og kokosmelk. Jeg brukte en hjemmelaget kyllingkraft, men andre typer kraft kan også brukes.

Gresskarsuppe med eple:
4-6 porsjoner
-500 g renset gresskar
-3 gulrøtter
-2 epler
-2 løk
-4 hvitløksfedd
-3-4 ss olje
-2 ts røkt paprika
-1 ts spisskummen
-1 ts gurkemeie
-1 ts salt
-1 ts pepper
-4 dl god kraft
-1 boks kokosmelk
-1 lime

Topping:
-100 g ristede gresskarkjerner
-100 g fetaost
-1 håndfull fersk koriander

gresskarsuppe

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovenen til 250 grader. Rens gresskaret. Fjern skall, frø og tråder. Kutt det i mindre biter og ha det over i en ildfast form sammen med gulrøtter delt i to.

2. Skrell løk og hvitløk. Del løken i to og fordel utover formen. Del epler i båter og fjern frøhuset.

3. Fordel olje og krydder utover grønnsakene. Vend det godt inn. Sett inn formen i den forvarmede ovnen og stek i 15 minutter, før du skrur på grillelementet på full styrke og steker videre i 5-10 minutter til. Pass på så grønnsakene ikke blir veldig svidd. Litt svidde kanter gjør ingenting!

4. Ha de grillede grønnsakene over i en gryte, og hell på kraft og kokosmelk så det såvidt dekker grønnsakene. Gi det et oppkok før du jevner suppa med en stavmikser. Smak til med lime, og eventuelt mer krydder.

5. Rist gresskarkjerner i en tørr og varm panne i et par minutter, til kjernene begynner å poppe litt. Rist rundt på pannen jevnlig så det ikke svir seg. Dryss over suppen sammen med smuldret fetaost og hakket koriander.

The golden chimp

the golden chimp

Foto: Anne Valeur

Denne uka åpnet Jan Robin Ektvedt og gjengen over dumplingrestauranten The golden chimp på Tøyen. Men det er så mye mer enn bare en dumplingrestaurant. Og hvis du tror du har smakt ekte gode dumplings i Oslo før, så har du egentlig ikke det. For fy søren, dette er bra dumplingsaker!

Jeg ble til info invitert for å prøve menyen dagen før åpning, så alle utgifter er dekket.

the golden chimp

The golden chimp ligger i Heimdalsgata 37, i de gamle lokalene til Tøyengata bodega. Kanskje ikke et sted du går forbi tilfeldig, men definitivt verdt turen. På bakkeplan ligger baren innredet som en lol asiatisk kantine hvor du kan forsyne deg med te eller bestille øl, sakecocktails og enklere snacks. Det er derimot ned en gulltrapp til kjelleren at magien skjer.

the golden chimp


Den mørke kjelleren er innredet med div asiatiske tulleting, som for eksempel en liten foss som virkelig setter stemningen. Sjimpansetemaet går igjen i hele restauranten.

Vi skal smake oss gjennom hele menyen, og får først servert varme kluter og rykende varm grønn te med puffede riskorn, smaker litt popcorn igrunn.

the golden chimp

Første rett er en frisk og lett sashimi av uer med vinterkimchi og krabbemajones. Utrolig god start på måltidet før dumplings kom på bordet. De har også sitt eget golden chimp-øl, brygget av St.Hallvard bryggeri. Og ikke minst vilt god lys og mørk soyasaus importert av NonDos. Så god at vi måtte drikke opp resten av sausen i skåla.

Så kom første dumplingservering. Øverst lå det kåldumplings med smørfisk. I midten lå det dumpling fylt med røkt makrell og toppet med avrugakaviar (O M G) og i bunn var det dumplings fylt med sjøkreps og smør. Altså! Det er de beste dumplingene jeg noen sinne har smakt.

Så kom en ren grønnsaksservering, som kanskje ikke var så fotogen, men utrolig smakfull. En rett med dampede poteter og brokkoli med rogn, syltede snacksagurker og en syrlig kålsalat.

the golden chimp
Inni disse dumplingene er det ribbe, reker og kraft. Om å gjøre å ikke stikke hull så kraften renner ut. Til disse fikk vi servert en mørk soya og karamellisert kokos-dipp og syltet ingefær. YUM!

the golden chimp
Så kom gyoza (stekte og dampede dumplings) fylt med shiitakesopp servert med hjemmelaget miso og bonito (tørket tunfisk) på toppen. Kanskje min favoritt til nå. Elsker at de serverer gyoza på samme måte som okonomiyaki, med alle toppingene.

the golden chimp
Etter forrige rett begynte vi å bli skikkelig mette, men da kom denne ville serveringen på bordet. And fra nebb til stjert, kaller de det. Her får man virkelig en hel and på bordet. Dampede andeføtter, confitert hals, klissete vinger, stekt bryst, yakitorispyd med lår, hjerte og lever og ikke minst andeegg. Som tilbehør var det bao, rød kimchi og salat. Wow! Å sutte på en andefot er kanskje det merkeligste jeg har gjort i år. Andehalsen var kveldens store overraskelse. Det ser ikke særlig delikat ut, men det var både supermørt og veldig smakfullt. Både hjerte og lever gikk ned på høykant.

I glassene hadde vi fått servert både sake, øl og forskjellig naturvin. En utrolig spennende drikkepakke. Etter hovedretten kom en yuzusakeslusj. Yuzusake er min favorittdrikk av alle, det smaker nesten godteri.

the golden chimp
Og apropos godteri. Heeelt til slutt kom en boblevaffel med tonkaisparfait, fritert banan, karamellsaus, krem og nonstop. Haha! For en koko dessert. Det var veldig godt, om enn en litt mektig avslutning på måltidet. Vi var fem som delte en, så du skal være skikkelig glad i dessert for å klare en hel slik alene.

Alt i alt et helt vilt bra måltid. Kom sulten, for dette er mye mat. Foreløpig får du kun servert en satt meny i kjelleren, og snacks i baren. Jeg krysser fingrene for at man komme og bestille bare dumplings og en øl også etterhvert. Sjekk ut The golden chimp her.

Blond igjen

blond

Når man har så kort hår som jeg har nå merker man veldig godt hvor fort håret faktisk vokser. Så nå for tiden går jeg til frisøren omtrent annenhver uke. Da barberer vi håret så det er 6 mm, og bleker det annenhver gang. Det høres kanskje mye ut, men det er fortsatt den diggeste og mest vedlikeholdsfrie sveisen jeg noen gang har hatt. Angrer ikke ett sekund!

Jeg kunne sikkert lært meg å barbere hodet mitt selv, men jeg er en av de som elsker å gå til frisøren. Det er alltid så hyggelig å komme til frisøren min, Floke Oslo. Få en kopp kaffe, lese blader (noe man aldri gjør mer?) og som regel går jeg derfra nysminket også. De har nemlig tatt inn det økologiske sminkemerket Zao, som kommer i bambusemballasje man kan kjøpe refills til. De har også begynt å føre de naturlige, norske produktene fra Vossabia nå.

Ellers går dagene med på å sette seg inn i en ny jobb, finne de perfekte møblene til den nye leiligheten og delta på eventer. I dag er det sake-smaking før World sake day søndag 1. oktober. Yum!

Konkurranse: vinn en vaskemaskin fra Bosch (avsluttet)

vaskemaskin bosch

(Konkurransen er avsluttet)

Forrige uke tok jeg dere med inn på kjøkkenet mitt, i dag tar jeg dere med inn på det nyoppussede, knøttlille badet mitt. Da badet var klart fikk jeg teste en splitter ny i-DOS-vaskemaskin fra Bosch, og om en uke skal jeg gi bort en til en av dere!

vaskemaskin bosch

Ta-da, her den! Jeg har aldri tidligere hatt en så fancy vaskemaskin, og jeg må si det er enormt stor forskjell fra maskinene jeg har hatt tidligere. Det som er så utrolig digg med i-DOS vaskemaskinene til Bosch er at de er selvdoserende. Du heller rett og slett oppi en hel flaske flytende vaskemiddel og skyllemiddel (hvis du ønsker det) og så finner maskinen ut av resten. Enklere blir det ikke!

Selv er jeg nok en av de som har syndet litt ved å bruke for mye vaskemiddel. Jeg har som regel bare helt i vaskemiddelet på slump. Dårlig både for miljøet, klærne og lommeboka. Når du bruker i-DOS registrer maskinen hva slags type materiale du har lagt i, hvor skittent det er og vekten, og doserer deretter. Du kan faktisk bare trykke på auto! Dette fører til at man bruker helt riktig mengde vaskemiddel, og mindre vann. Maskinen er også suveren på flekkfjerning, du velger hva slags type flekk det er, for eksempel fra tomat, kaffe eller vin, og så justerer maskinen seg etter det. Ganske smart!

Dessuten er maskinen både stillegående og stillestående, det er ikke noe problem å ha ting stående oppå maskinen. Trommelen er stor med 8 kg kapasitet, og med 1600 omdreininger per minutt tørker håndklær og sengetøy megaraskt.

Er dette vaskemaskinen i dine drømmer?
Denne uken kan den bli din! Sammen med Bosch skal jeg gi bort en i-DOS vaskemaskin WAY32899SN, til en verdi av 21199,-

Det eneste du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er:
1. Meld deg inn i Bosch sin kundeklubb MyBosch her
2. Etter at du har registrert deg legger du igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget. Er du allerede medlem i MyBosch gjør du bare steg 2.

Konkurranseinformasjon

Deltagere
Du må være 18 år eller eldre for å delta i konkurransen. Det tillates kun en registrering per deltaker. Dersom de samme kontaktopplysningene blir registrert flere ganger, er det den første registreringen som vil være gjeldende. Deltakeren må være bosatt og ha fast adresse i Norge.

Varighet
Konkurransen varer fra 27. september – 4. oktober.

Kåring
-Vinneren av konkurransen kåres etter 4. oktober, og blir kontaktet på mail.
-Vinneren kåres av Julies matblogg ved loddtrekning.

Premie
-Premien er en i-DOS vaskemaskin WAY32899SN, til en verdi av 21199,-
-Vinneren må selv betale eventuell skatt.
-Premien kan ikke byttes eller utbetales i kontanter.
-Premien leveres av Bosch kort tid etter trekning, men noe leveringstid må påberegnes.

Øvrig
-Bidrag som strider mot konkurransevilkårene vil bli fjernet. Det er gratis å delta.

Lykke til!

(Konkurransen er avsluttet)

Grønn supersalat

grønn supersalat med posjert egg

God mandag! Her kommer en oppskrift jeg har laget for The Pure Blog, jeg tenker den passer utmerket som en bra start på uka. Jeg har brukt en superkonsentrert antioksidantolje i dressingen for å gjøre den ekstra næringsrik, men det kan utelates.

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like godt til lunsj som til middag, for denne er skikkelig mettende. Er du lur lager du en ekstra porsjon du kan ha til lunsj dagen etter – bare vent med å blande inn dressingen isåfall.

Grønn supersalat til to:
-1 boks hermetiske kikerter
-2 ss olivenolje
-2 ts røkt paprika
-1 ts chiliflak
-1 ts spisskummen
-1 klype salt og pepper
-1/2 lime
-100 g ruccola eller babyspinat
-1/2 agurk
-1 avokado
-50 g fetaost
-2 ferske egg

Dressing:
-1 ss dijonsennep
-1 ss flytende honning
-1/2 lime
-1 ss Antioxidant Super Seed Oil Complex
-5 ss olivenolje
-2 ss finhakket basilikum
-1 klype salt og pepper

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll kikertene og tørk av dem med litt kjøkkenpapir. Ha dem over i en bolle og bland godt sammen med olivenolje, røkt paprika, chiliflak, spisskimmen, salt, pepper og en skvis lime. Ha et bakepapir på en rist (helst ikke stekebrett!) og spre kikertene utover. Stekes i 15-20 minutter, eller til de er gylne og har fått litt stekeskorpe.

2. Fordel ruccola eller babyspinat i to skåler. Del agurk og avokado i tynne skiver og dander i skålene.

3. Fordel kikertene i hver salatskål og topp med litt smuldret fetaost.

4. Kok opp vann til rett under kokepunktet i en stor kjele. Det er viktig at vannet ikke koker, men kun småbobler i bunn av kjelen. Mitt beste tips når du skal posjere egg er å bruke så ferske egg som mulig, og kakke egget over en liten sil før du har det over i vannet. Slik siler du bort det mest rennende av egget, som ofte er det som skaper trøbbel under posjeringen. Bare slipp egget forsiktig over i vannet og la det synke til bunn. Ikke lag en «tornado» av vannet. Posjer ett egg av gangen. Ta egget ut av vannet etter 3-4 minutter.

5. Lag dressingen ved å piske sammen sennep, honning, limesaft, Antioxidant Super Seed Oil Complex og olivenolje til en tykk dressing. Finhakk basilikum og smak til dressingen med salt og pepper.

6. Dander salaten med et posjert egg på toppen og sprinkle over dressingen til slutt!

grønn supersalat med posjert egg