Foto: Hanne Gundersen/Avdeling 4 I fjor rundt disse tider hadde jeg en julebakstsak på trykk i Brygg. En av oppskriftene var glutenfrie havrepepperkaker med et hint av kaffe, og den… Les mer
Den aller beste julekaken
Glutenfrie pepperkaker med kaffe
Glutenfrie havreflarn med sjokolade
Havreflarn med sjokolade er noe av det jeg husker aller best fra barndommen. Du vet, de boksene man solgte for å få råd til å dra på klassetur. Jeg spiste… Les mer
Peanut butter bliss balls
Disse energikulene, eller bliss balls som de også kalles, lages av peanøttsmør som base. Det går også an å bruke andre typer nøttesmør, jeg har laget dem med både mandelsmør… Les mer
«Sjokolademousse» fra Julies grønne kjøkken
Foto: Anne Valeur Det er lillelørdag, og jeg tenkte å dele en av mine favorittdessertoppskrifter til helgen fra boken min Julies grønne kjøkken. Denne «sjokolademoussen» er laget av avokado, banan… Les mer
Laktosefri karamellsaus
I dag har jeg publisert en oppskrift på yoghurt med varm karamellsaus på Godt.no. I den forbindelse ville jeg teste om det gikk an å lage en laktosefri variant. Det… Les mer
Laktosefri vaniljeis med eplekompott og salte mandler
Jeg har ikke smakt vanlig iskrem på flere år, så kjøpte den med vanilje og gjorde en test på en ikke-laktoseintollerant som synes den smakte akkurat som vanlig is. Så… Les mer
Havrekjeks med kanel og rosiner
Disse havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr. Du kan bruke både… Les mer
Smoothie bowl
Rødbetbrownie
Foto: Anne Valeur Endelig helg! Det tenkte jeg måtte feires med en oppskrift fra kokeboken min Julies grønne kjøkken. Boken er jo en hyllest til grønnsakene, og handler om å… Les mer
Fikenkuler med pistasj
Jeg har laget utallige energikuler (eller bliss balls som det ofte kalles) med daddel opp gjennom tidene, men aldri før med tørket fiken. Fiken er ikke like søtt som daddel,… Les mer
Sjokoladekake med sommerbær
Denne kaken slang jeg sammen og tok med som dessert i et middagsselskap her for leden, og siden det har så mange spurt meg etter oppskriften. Den kan jeg ikke… Les mer
Grillet fruktsalat
Foto: Anne Valeur Sommerens beste dessert har for meg alltid vært frukt og bær. Denne grillede fruktsalaten laget jeg på et event tidligere i sommer, på sommerfesten til Cathrine Hammel.… Les mer
Sitruskake med rom og mynte
Jeg glemte helt å dele forrige ukes godt-oppskrift på bloggen. Denne kaken laget jeg på feriekjøkkenet jeg hadde i København (som jeg skal blogge mer om senere). Alltid gøy å… Les mer
Raw sjokoladeostekake
Denne kaken inneholder ikke gluten, melkeprodukter eller raffinert sukker. Kaken er raw, det vil si at den ikke er varmebehandlet. Ingen koking eller steking involvert. Den består hovedsaklig av nøtter,… Les mer
Fruktsalat
Jeg elsker frukt og bær. Tror jeg kunne levd av det hele sommeren. Nå er straks de norske jordbærene og morellene på vei også, og som jeg gleder meg! I… Les mer
Chiapudding med mango og pasjonsfrukt
Denne puddingen laget med superfrøet chia er et sunnere dessertalternativ. Chiafrø har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen… Les mer
Vilt gode sjokoladekjeks med salt karamell
Her for leden bakte jeg noen sjokoladekjeks fra arkivet til en cateringjobb. Grunnoppskriften på selve kjeksen er fra Nigella, og inneholder vilt mye sjokolade. Etter å ha bakt dem igjen… Les mer
Superenkel glutenfri smuldrepai
Foto: Studio Dreyer Hensley Denne superenkle smuldrepaien er hentet fra den første boken min, Kjernesunt. Det er min absolutte favoritt til 17. mai siden den krever minimalt med arbeid og… Les mer