Siden sist

*Dette innlegget inneholder flere sponsede måltider*

Siden sist har jeg solgt leiligheten min. Det var ekstremt nervepirrende, men er veldig lettet og fornøyd med salget. Siden det har jeg feiret i ett strekk.

hyttetur

hyttetur

hyttetur

hyttetur

Feiret litt en helg med hyttetur på Holmsbu. Elsker at jeg har venner med hytte rett ved havet bare en time unna byen. Vi badet, grillet, så på solnedgangen og gikk på tur. En helt perfekt liten feriehelg.

exuviance nedre foss gård

exuviance nedre foss gård

exuviance nedre foss gård

En mandag var jeg på middag med Exuviance på Nedre foss gård. Det ble, ikke overraskende, mye god mat og drikke der også gitt. Har ikke vært der siden før det brant ned. Tror jeg må dit igjen og sjekke uteserveringen.

svømmebasseng

svømmebasseng

Badet og drakk litt i tidenes Airbnb på Ormøya med masse jenter, fordi hvorfor ikke.

lille herbern

lille herbern

lille herbern

lille herbern

lille herbern

En annen helt vanlig ukedag var jeg på vinlunsj på Lille Herbern. Var der for å smake på André Brunel sin nye Chardonnay på dunk – Le Mistral. En overraskende lett sommervin uten noe eik, akkurat sånn som jeg liker det. Fikk i samme slengen smake på litt vin fra 1998 – 2015. Så fikk vi servert tidenes sjømattallerken. Etterpå måtte jeg rusle bort til Huk og hoppe i havet. Mitt nye favorittsted: Bygdøy!

kolonihagen

kolonihagen

En fredag etter jobb tok jeg turen innom Kolonihagen på Frogner for å sjekke ut deres nye fredagskonsept ‘gatemat & bobler’. Veldig billig champagne, digge steambuns og en av de fineste bakgårdene. Blir ikke bedre enn det.

Håper det snart blir varmt igjen så jeg kan fortsette dette deilige livet med bading og events dagen lang (og jobbing på natta). God sommer!

Chimichurri – sommerens beste tilbehør

chimichurri

Her har du sommerens aller beste tilbehørsoppskrift. Chimichurri er en argentinsk, urtebasert marinade, dipp og saus som passer like godt til kjøtt som grønnsaker og fisk. Den er frisk, syrlig og spicy. Mariner ting som skal på grillen i den, eller bruk den som topping. Chimichurri som blir til overs holder seg ca en uke i kjøleskap!

Denne oppskriften gir ca 5 dl

Chimicurri:
1/2 rødløk
4 hvitløksfedd
1 rød chili
1 potte flatbladet persille
1 potte koriander
1 håndfull frisk oregano, eventuelt 1 ts tørket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
1/2 dl hvitvinseddik
1/2 sitron, juice + skall
1 ts nykvernet pepper
1/2 ts salt

chimichurri

Finhakk rødløk, hvitløk og rød chili og ha det over i en bolle. Finhakk urtene og bland sammen med olivenolje, hvitvinseddik, finrevet sitronskall og sitronjuice. Tilsett til slutt salt og pepper, og rør godt sammen.

Ønsker du en helt fin og jevn chimichurri kan du ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender.

Her er en oppskrift på chimichurri med mynte!

Halloumi og potet

halloumi potet

Halloumi og potet er en uslåelig kombinasjon, og sammen med tomat og agurk blir det en helt perfekt liten sommersalat!

Jeg koker som regel alltid noen ekstra poteter, fordi det er min favorittrestemat å ha liggende i kjøleskapet. Denne salaten passer like bra med varme poteter om du ikke har ferdigkokte liggende. Du finner nesten alltid en halloumi i mitt kjøleskap – da er det alltid mulig å lage et raskt, godt og mettende måltid. Denne laget jeg på 10 minutter i går og tok med meg ut på verandaen.

Se alle mine oppskrifter med halloumi her

Halloumi og potet:
1 porsjon – 10 minutter
-150 g amadinepoteter
-75 g halloumi
-1/4 agurk
-en håndfull cherrytomater
-2 ss finhakket dill
-1 ss god olivenolje
-1 ts eddik
-en klype salt og nykvernet pepper
-litt finraspet sitronskall

Fremgangsmåte:
1. Del amadinepotetene i to og kok dem i lettsaltet vann i ca 8-10 minutter, eller til de er møre.

2. Skjær halloumi i store terninger. Stek i en varm og tørr panne til de er gylne på alle kanter.

3. Kutt agurk i store biter, og cherrytomat i to. Bland alt sammen med finhakket dill, olivenolje, eddik og en klype salt og nykvernet pepper.

4. Topp salaten med finraspet sitronskall!

Drømmeleiligheten er til salgs

drømmeleiligheten

Foto: Magne Risnes

Det er på tide å selge denne arkitekttegnede drømmeleiligheten i hjertet av Torshov nå. Siden jeg flyttet til Tøyen for nøyaktig ett år siden har jeg leid ut denne perlen. Men nå er det over! Disse 41 lyse kvadratmeterne med kjempelang balkong og peis kan bli din. Søndag 3. juni kl. 14-15 er det visning, så kom hvis du er interessert eller tips en venn.

Tusen millioner takk til stylist Linda Elmin // Hviit som har gjort leiligheten min så fin til visning. Trenger du noen gang stylist eller fine møbler bør du sjekke henne ut! Takk til Olivenlunden 1830 for digge oljer til kjøkkenhyllene, og Abate for det nydeligste sengetøyet i egyptisk bomull.

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

drømmeleiligheten

Mer info her!

F5 Magazine

F5 magazine

Foto: Ronja Penzo

For et par uker siden fikk jeg besøk av Kelsey Matheson og Ronja Penzo fra F5 Magazine på kjøkkenet mitt. Det var mens det fortsatt var kaldt ute og med lav vintersol, før jeg fikk vasket vinduene mine. Vi drakk kaffe og snakket litt om hvordan denne matbloggen oppsto, mat i Oslo og litt om planene videre. Jeg synes det ble superfint, faktisk det første intervjuet jeg har gjort hvor jeg føler samtalen vi hadde ble gjengitt akkurat slik den var. Ta en titt på intervjuet her hvis du vil, og scroll deg nedover siden for flere fine intervjuer.

f5 magazine

Mitt beste lunsjtips i Oslo

focacceria

Jeg synes bra lunsj i Oslo er vanskelig. Selvsagt får man mye bra lunsj rundt om kring, men det tar ofte lang tid og er dyrt. Noen ganger vil man bare ha noe raskt og bra i farta. Ofte blir det da en eller annen alt for dyr juice eller smoothie, men her for leden kom jeg på en liten skjult perle på løkka. Focacceria er Villa Paradiso’s lillesøster rett rundt hjørnet i Markveien 34. De har sånn ca fem sitteplasser, så dette er det perfekte lunsj i farta-stedet.

De selger focaccia i alle former. Små «focaccia-pizza» med masse digg topping, eller doble focaccia som passer bra kaldt. Eller bare helt plain focaccia uten topping eller fyll man kan ta med hjem. Det er alltid vanskelig å velge hvilken man vil ha fordi det er så mye godt der. Den på bildet er en surdeigsfocaccia med mozzarella, sopp, asparges og parmesan. Så godt! Best av alt – de koster rundt 60 kroner.

focacceria

Dette er til info ikke på noen måte sponset/reklame

Mine beste retter til 17. mai-frokosten

17. mai-frokost

17. mai-frokost

17. mai-frokost

Bare et par dager igjen til selveste 17. mai nå, en av de beste dagene i året spør du meg. En dag hvor man spiser frokost hele dagen og drikker champagne. Her kommer mine beste retter og oppskrifter til 17. mai-frokosten.

17. mai-frokost
Bellini, en champagnedrink med ferskenpuré. Veldig digg!

17. mai-frokost
Mimosa, man må jo ha mimosa!

17. mai-frokost
Potetsalat med friterte kapers er en av mine absolutte potetsalatfavoritter.

17. mai-frokost


Eller hva med denne grønne potetsalaten med chevre og fennikel?

17. mai-frokost
Eggerøre og røkelaks hører med. Denne oppskriften kombinerer begge deler.

17. mai-frokost
Verdens beste rekesalat!

17. mai-frokost
Godt brød og krabbeøre.

17. mai-frokost
Eller hva med røkt makrell-røre?

17. mai-frokost
Amerikanske pannekaker med bær og sirup.

17. mai-frokost
En av mine frokostfavoritter – parmesanvaffel med avokado!

17. mai-frokost
Til dessert anbefaler jeg disse jordbær og fløte-ispinnene.

17. mai-frokost

Foto: Anne Valeur

Og til slutt en klassisk pavlova.

Cæsarsalat

cæsarsalat

Her for leden laget jeg jo krutonger av brødskalkene mine, så da trengte jeg noe å bruke disse krutongene til. Cæsarsalat ble det åpenbare valget. En salat som kanskje høres litt kjedelig ut, men når den er laget ordentlig er det jo så godt!

Det viktigste i en cæsarsalat er dressingen. Den lager du enkelt selv ved å vispe sammen eggeplommer med masse parmesan og, viktigst av alt, finhakket ansjosfilet. Hvis du er skeptisk til denne ingrediensen må du bare prøve det likevel, det er helt essensielt i en cæsardressing. Det smaker ikke fishy i det hele tatt, men det er med på å gi den rike, salte umamismaken sammen med parmesanosten.

En cæsarsalat består vel tradisjonelt av kun romanosalat, dressing, krutonger og bacon. Jeg liker å tilsette kylling også hvis jeg skal spise det som en hovedrett. Noen liker også kokt egg i sin cæsarsalat. Jeg droppet det siden det er mye egg i dressingen.

Oppskriften er for to personer, og passer perfekt å pakke med seg på piknik!

Cæsarsalat:
-4 skiver bacon eller pancetta
-2 kyllinglårfileter
-1 romanosalat eller 2 hjertesalathoder
-1 håndfull krutonger
-1 liten håndfull parmesan

Dressing:
-2 eggeplommer
-1 ts dijonsennep
-1 ts flytende honning
-1/2 sitron, skall og saft
-1/2 ts pepper
-1 ts salt
-3 ansjosfileter
-1 hvitløksfedd
-1 dl olje (jeg brukte en kombinasjon av nøytral solsikkeolje og extra virgin sitronolivenolje)
-1 stor håndfull parmesan

Fremgangsmåte:

Før du starter må du lage krutongene hvis du ikke har det liggende fra før av!

1. Start med å sprøsteke bacon eller pancetta i en stekepanne, jeg liker å bruke en jernpanne til dette fordi det gjør kyllingen du skal steke etterpå ekstra god! La baconet/pancettaen renne av seg på kjøkkenpapir.

2. Stek kyllinglårfiletene med skinnsiden ned i bacon/pancettafettet. Ikke snu før skinnet har blitt gyllenbrunt og sprøtt. Stek ferdig på andre siden. Steketiden kommer litt an på tykkelsen på kyllingen, sjekk ved å kutte et snitt i den tykkeste delen. La kyllingen hvile mens du lager resten.

3. Riv romano- eller hjertesalaten i grove biter og ha i en salatbolle.

4. Pisk sammen eggeplommer, sennep, honning, sitronzest og sitronsaft. Ha i salt og pepper. Finhakk ansjojsfiletene og hvitløken til det er som en puré. Bland godt sammen før du sper på med olje i en tynn stråle mens du visper i dressingen til den tykner. Rør til slutt inn en raus håndfull parmesan. YUM!

5. Vend dressingen inn i salaten sammen med kylling og bacon i biter. Topp med krutongene og litt ekstra raspet parmesan.

Tips: skal du ha med salaten på piknik lønner det seg å vente med å blande inn krutingene til rett før salaten skal spises!

Sol og sånn

sol

Ville bare titte innom og si takk til alle dere som leser denne bloggen selv om jeg er skikkelig dårlig til å blogge for tiden. De første månedene i dette året har frilanstilværelsen vært ganske vanskelig, det har liksom bare såvidt gått rundt. Heldigvis har det løsnet nå, og jeg vet at jeg kommer til å tjene nok fremover til at det går bra. Mens jeg har stresset med å få på plass ting og tang har sommeret poppet frem på et par dager jo. Det gikk fra å ikke være noe gress til helt grønt og frodig gress på to dager?! Kirsebærblomstene og magnoliaen har blomstret og det lukter SÅ godt overalt. Anbefaler en tur i Botanisk hage akkurat nå!

Det blir kanskje ikke noe lettere å blogge hyppigere når det er sol ute og man bare vil ligge i en park eller på en brygge dagen lang og spise is – men det er jo da man faktisk må benytte seg av denne frilanstilværelsen og heller jobbe med regnskapet midt på natta.

Har dere noen ønsker om hva dere vil se mer til her på denne bloggen fremover? Setter skikkelig stor pris på alle innspill og kommentarer.

sol

Ikke kast brødskalkene!

krutonger

Her for leden gikk jeg tilfeldigvis forbi Mølleren Sylvia, en butikk som selger økologiske varer i løsvekt. I tillegg har de økologisk hudpleie, vaskemidler, frukt og grønnsaker, meieriprodukter og ikke minst det aller beste brødet fra Ille surdeigsbakeri. Måtte selvfølgelig plukke med meg et hjem. Det ble et formbrød laget med spelt og ølandshvete. Tror det må være det perfekte brødet til reker og krabbe. Det er helt fint mel, men likevel er det 50% grovt og akkurat passe syrlig.

Jeg fryser alltid ned brød i skiver, og på morgenen tar jeg dem opp og «rister» i støpejernspanna mi.

Ser at det er opptil 49% rabatt på denne nå bare i andre farger hos Bakeren og kokken, feks i lysegrå.

Tidligere har jeg vært en som kaster brødskalkene, men denne gangen tok jeg meg selv i det og laget tidenes beste krutonger av dem istedenfor. Krutongene tenker jeg å bruke i en Cæsarsalat senere. Hjemmelagede krutonger er hundre ganger bedre enn kjøpekrutonger, så neste gang du holder på å kaste brødskalkene eller noen tørre skiver anbefaler jeg deg å heller lage krutonger. Mindre matsvinn og bedre salater!

Krutonger:
-2 brødskalker
-1 ss extra virgin olivenolje
-1/2 ts hvitløkspulver
-1 ts salt
-1/2 ts nykvernet pepper
-1 ts tørket gressløk
-1 ts tørket rosmarin

Fremgangsmåte:
1. Kutt brødskalker, eller eventuelt tørre brødskiver, i terninger.

2. Varm opp en støpejernspanne til medium varme og ha i oljen. Ha i brødbitene og krydderet.

3. Stek brødbitene til de er sprø og gylne. Skru gjerne ned temperaturen og la dem stå og «tørke» i en halvtimes tid på slutten.

4. Ferdige krutonger som er helt sprøstekte har kjempegod holdbarhet hvis de oppbevares i en lufttett boks. Ha gjerne litt kjøkkenpapir i bunn. Boksen kan oppbevares i romtemperatur.

Du kan selvsagt bruke andre typer krydder hvis du vil det!