Året som har gått

jobb

Foto: Maja Hattvang

Godt nyttår, alle sammen! Jeg avsluttet året på beste vis med å feire jul i Marrakesh med familien og nyttår i Oslo med venner. Det har også plutselig blitt en toukers bloggpause, så nå har jeg gått gjennom hele arkivet mitt fra 2017 for å oppsummere det fantastiske året som har gått.

Jeg begynte 2017 med fast jobb i Redink, så jeg fokuserte mest på jobb og ikke blogg. Midt i januar tok jeg fri fra jobb for å utforske Helsinki sammen med fotografen min Anne. Februar kom og vi startet Mimosaklubben, en tradisjon vi har fortsatt med gjennom året som har gått. I vintermånedene blogget jeg ikke så mye, men jeg spiste veldig mye god mat og testet mange spennende oppskrifter på jobb. April kom og det ble lysere, vi drakk mer mimosa og jeg jobbet veldig mye. Så mye at jeg bestemte meg for å si opp jobben og heller fokusere på bloggen. I mai begynte jeg å jobbe litt med Simply Cola og fotograf Mike, et veldig morsomt samarbeid som har ført til mange oppskfiter, pizzaparty og en egen burger på Munchies. Midt i mai kjøpte jeg ny leilighet på Tøyen, så nå er jeg eiendomsmogul hehe. Resten av mai gikk med på å drikke vin i parken, pakke ned leiligheten og feire bursdag.

1. juni ble en stor overgang, siden jeg både overtok ny leilighet og tryna på sykkel i trikkeskinnene og skadet meg noe innmari. Ikke en tipp topp start på frilanstilværelsen. Juni var en skikkelig drittmåned i og med at jeg både hadde regulering, gips, brukket nese og ikke kunne spise noe fast føde. Men heldigvis rant frilansjobbene inn, og jeg gjorde en stor jobb for Olympus. Mot slutten av måneden klarte jeg endelig å spise sommerens første reker, og drakk vin på den nye verandaen til tross for sterke smertestillende. I juli friskmeldte jeg meg selv og begynte å jobbe for PureSkin, hvor jeg har leverte ukentlige oppskrifter ut året. Badet mye på Sørenga og spiste på verandaen. Begynte til og med å sykle litt igjen (med hjelm!).

August kom snikende, og jeg begynte med kombuchabrygging. Jeg hadde endelig tid til å ta litt ekte ferie, og dro til en sørlandshytte. Ellers var jeg bare i Oslo, verdens beste by tross alt. En varm sommerdag bestemte jeg meg for å klippe av meg alt håret, den beste avgjørelsen noen sinne. Mot slutten av sommeren grillet vi en pattegris i Grønlands koseligste bakgård.

Så kom høsten og soppsoppseseongen, og vi laget hjemmelaget ravioli med soppfyll, og drakk masse god vin. Livet! Jeg dro en liten svipptur til København og kjøpte litt kunst, spiste ost til middag og festet til langt på natt. I slutten av september tok jeg med meg Maja og dro på bloggtur til Koskenkorva. Der drakk vi vodka dagen lang og tok badstu. Etterpå hadde vi en dag i Helsinki igjen. Hvem skulle tro at det var Helsinki jeg skulle besøke mest i 2017? Vel hjemme fikk jeg pusset opp leiligheten på Tøyen, Maja ga ut bok og The Golden Chimp åpnet i nabolaget.

Så ble det fort vinter igjen og vi hadde japansk aften, jeg ble nominert til Matprisen, tok en liten partypause i København og lagde månedens burger for Munchies. Resten av vinteren gikk det stort sett i å lage oppskrifter til bloggen og diverse kunder. Avsluttet året med pinnekjøttlag, før jeg dro til Marrakesh. Året ble ekte avsluttet med alle de beste folkene jeg vet om samlet på Adamstuen.

Jeg har reist relativt lite i år sammenlignet med tidligere år, så det er jeg fornøyd med sånn miljømessig. Jeg har vært et par turer hjem til Kristiansand, en tur til Arendal, en tur til Helsinki, to korte turer til København og så tilbake til Finland hvor jeg først besøkte Koskenkorva og så Helsinki igjen. På tampen av året besøkte jeg Marrakesh, men mer om det senere.

I 2018 planlegger jeg å fortsette nøyaktig som før, utforske noen spennende jobbmuligheter, blogge mer, forhåpentligvis selge den andre leiligheten min og reise litt mer. Jeg må til Paris, London, Berlin og London i løpet av året!

Favorittoppskrifter fra 2017:
Pepperkrabbe
Squashpasta med paprikasaus
-Sjokoladepudding med chia
Blåskjell i crémant
Reker og avokado
Sommerens beste potetsalat
Skalldyrsuppe
Luksusfrokost med posjert egg
Kombucha
Frokostvaffel med avokado
Risbolle med shiitake
Hjemmelaget ravioli
Bananbrød med sjokolade
Moussaka
Gratinert sjøkreps

Favorittrestauranter i Oslo 2017

Håper alle får det beste året noen sinne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.